Farmaciștii din țară vor deveni o forță în promovarea vaccinării și în informarea populației

DSC_6693_новый-размер-1536×1024
Foto:msmps.gov.md

Farmaciștii au un rol important în transmiterea informațiilor actualizate privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece contactează zilnic cu pacienții. Pentru a susține comunicarea eficientă dintre farmaciști și oamenii care trec zilnic pragul farmaciilor, Ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova au lansat o campanie de informare a cetățenilor. Aceasta se va desfășura pe parcursul următoarelor două luni în peste 100 de farmacii din patru rețele naționale cu implicarea a peste 300 de farmaciști.

Printre acțiunile desfășurate se numără organizarea unei serii de instruiri a farmaciștilor în promovarea vaccinării și comunicarea pro-vaccinare, la care au participat sute de farmaciști din întreaga țară, dar și elaborarea materialelor informative privind imunizarea și comunicarea eficientă despre COVID-19.

În cadrul acțiunilor de informare, farmaciștii vor discuta cu oamenii și le vor oferi materiale de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19 ce conțin mesaje despre avantajele vaccinării și alte informații utile referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19.

La rândul lor, farmaciștii vor purta insigne cu mesajul „Suntem protejați. Vaccinați-vă împotriva COVID-19!”. De asemenea, acestea au fost înzestrați cu ghiduri de comunicare, menite să ajute farmaciștiisă aibă o comunicare eficientă cu oamenii.

Populația este încurajată, de asemenea, să urmărească site-ul oficial www.covidinfo.gov.md, iar persoanele care încă nu s-au vaccinat, să  contacteze medicul de familie sau să se programeze pe platforma www.vaccinare.gov.md.

La ziua de ieri, în Moldova au fost vaccinați peste 765 000 de oameni cu schema completă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente