(doc) 32 de angajați din sistemul educației au demisionat refuzând să se vaccineze sau să prezinte un test negativ la COVID o dată la 14 zile

școală1

32 de angajați din sistemul de învățământ, printre care 18 profesori, au demisionat din funcții. Foștii angajați motivează decizia prin refuzul de a se vaccina sau de a prezenta un test negativ la COVID-19 o dată la 14 zile, din cont propriu.

UPDATE: Ministerul educației spune informația despre cei 32 de profesori care au demisionat din cauza vaccinului este falsă. Detalii, AICI!

Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova susține că a formulat și a expediat joi, 23 septembrie, un demers în adresa prim-ministrei Natalia Gavrilița prin care solicită anularea deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), potrivit căreia cadrele didactice nevaccinate au fost obligate să prezinte teste negative la COVID-19 la fiecare 14 zile, din cont propriu.

În documentul adresat prim-ministrei, Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova anunță despre plecarea a 32 de angajați din sistemul de învățământ și solicită CNESP „revizuirea sau anularea” prevederii prin care cadrele didactice nevaccinate sunt obligate să prezinte teste negative la COVID-19 la fiecare 14 zile din cont propriu.

„Către data de 20 septembrie, avem deja 32 de demisii ale angajaților din sistem, dintre care 18 cadre didactice pe motivul constrângerilor impuse de autorități”, se arată în document.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente