(doc) Opt persoane infectate cu COVID la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Instanța va activa în regim special

Untitled

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, va activa în regim special începând de astăzi, după ce mai mulți angajați din cadrul instanței au fost confirmați pozitiv la COVID-19.

„În condițiile în care la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău au fost înregistrate mai multe cazuri confirmate de infectare a angajaților cu virusul COVID-19, în sediul indicat (amplasat atât pe adresa: mun. Chișinău, str. M. Viteazul, nr.2, cât și pe adresa: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.200) se va institui un regim special de activitate”, menționează instanța de judecată.

Astfel, președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, a emis o dispoziție cu privire la modul și condițiile de desfășurare a activității în regim special a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Regimul special prevede că:
# se vor examina cauzele care potrivit cadrului normativ autohton se judecă fără citarea părților, precum și cauzele în care părțile au solicitat instanței judecătorești examinarea în lipsa lor;
# cauzele urgente, a căror amânare va fi în măsură să prejudicieze interesele justiției, dintre care acelea privind: aplicarea și/ sau prelungirea măsurilor procesuale de constrângere; aplicarea măsurilor de siguranță și a măsurilor de protecție a victimelor și martorilor, cauzele a căror amânare ar pune în pericol obținerea probelor sau identificarea acuzatului; cauzele în care sunt persoane arestate; precum și alte cauze apreciate ca atare de către judecător/ instanța de judecată;
# cauzele ajunse la faza de deliberare, adoptare și pronunțare a hotărârii.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, care nu se regăsesc la pct. 1 ai prezentei Dispoziții, judecătorul/completul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor, cu înștiințarea obligatorie a participanților despre măsurile operate (informații care pot fi consultate inclusiv pe portalul național al instanțelor de judecată, sau pe site-ul Judecătoriei Chișinău.

Toate celelalte modificări le puteți vedea în documentul emis de către autorități, anexat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente