În Chișinău, va fi construit un muzeu în memoria poetului Grigore Vieru

Foto: tv8

În municipiul Chișinău, va fi inaugurat un muzeu în memoria lui Grigore Vieru. În muzeu, vor fi expuse lucrurile poetului, va fi reprodus cabinetul de lucru al poetului și salonul pentru oaspeți. Schița proiectului a fost prezentată în cadrul unei ședințe de lucru a primăriei.

Totodată, se propune ca în incinta muzeului să se construiască o sală de expoziții care va găzdui evenimente culturale.

„Schița de proiect privind restaurarea muzeului urmează a fi supusă dezbaterilor publice pentru consultarea opiniei societății civile și a experților referitor la conceptul elaborat”, a precizat Ion Ceban.

Proiectul urmează a fi implementat cu sprijinul oferit de partenerii din România.

Clădirea muzeului este amplasată la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Mihai Eminescu și este un monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în 1995 în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

Grigore Vieru este un poet român din Republica Moldova, care a decedat în 2009, la vârsta de 73 de ani în urma unui accident rutier. Poetul ne-a lăsat moștenire mai multe volume de versuri, povestiri și cântece, dar și Abecedarul, realizat în colaborare cu scriitorul Spiridon Vangheli.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente