Doi alpiniști moldoveni, aflați într-o expediție montană în Georgia, sunt căutați de salvatorii locali 

Foto: wallpaperflare.com

Doi alpiniști din Republica Moldova, aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia, sunt căutați de salvatorii locali din data de 3 septembrie, după ce au dispărut în timp ce se aflau în expediție pe munte. Operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene spune că s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, în legătură cu situația celor doi alpiniști.

„Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră. Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate”, transmite Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente