(doc) A fost actualizată lista restricțiilor de călătorie. Unde putem călători fără a sta în carantină

calatorii-1-1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat informația cu privire la restricțiile de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe atenționează că alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice.

Unde puteți călători fără restricții cu certificatul național de vaccinare

Recunoașterea reciprocă:

Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale Cehiei, Greciei, Poloniei, Marii Britanii, Franței, Rusiei, Irlandei, Letoniei, Italiei, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Serbia, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

Recunoaștere unilaterală:

Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Serbia, Franța. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Având în vedere perioada estivală și planificarea concediilor, MAEIE recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează sistematic informația cu privire la restricțiile de călătorie, documentul fiind disponibil pe pagina oficială mfa.gov.md, compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice.

Totodată, este continuată procesarea solicitărilor de la cetățeni prin intermediul răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente