Vrei să donezi o carte din biblioteca ta școlilor din Republica Moldova? Află cum o poți face

230074560_182436687209391_554946224197792582_n (1)

Dăruiește o carte pentru Viitor! Acesta este îndemnul proiectului social care a fost lansat pe 1 august. Cu toții ne dorim o societate mai bună și un viitor mai prosper, dar în mâinile cui este acest viitor? Exact, în mâinile celor care astăzi încă învață în școli.

Educația din Republica Moldova s-a dezvoltat în ultimii ani, însă lipsa unor materiale educaționale actualizate mai reprezintă o problemă pentru bibliotecile școlare. Tocmai din acest motiv, s-a dat start proiectului social Dăruiește o carte pentru Viitor! 

De unde a pornit acest proiect

Ideea de a organiza un asemenea gest social a pornit de la 40 de cărți cu titlul „Cum să-ți captezi elevii în mediul online mai ceva ca în sală”, marca SELLification, cu susținerea partenerilor din România. Ele urmau să fie donate la școlile din Moldova, însă 40 de cărți sunt prea puține pentru a acoperi necesitățile educaționale actuale. De aceea, scopul proiectului este de a uni societatea pentru a contribui cu cărți pentru fiecare școală din Moldova! 

Cum se va desfășura proiectul

În prima etapă, începând cu 1-31 august, se vor colecta cărți destinate copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Acestea pot fi beletristică, literatură științifică, dezvoltare personală. Oricine poate contribui: poți dărui o carte pe care o ai în biblioteca personală și ai citit-o deja sau poți cumpăra o carte anume pentru acest proiect, de la partenerul proiectului – Bestseller.md, cu un cod promoțional DARUIESTE30. Cărțile sunt colectate la oficiul de pe str. Mitropolit Varlaam 65, bir. 307, la toate oficiile poștale din Republica Moldova și la toate librăriile Bestseller, unde este instalat un coș de colectare destinat acestui proiect. A doua etapă va continua în luna septembrie și presupune distribuirea cărților în școlile din Moldova. Pentru această etapă organizatorii vor reveni cu detalii pe parcursul desfășurării proiectului, ca să reușească să ajungă în fiecare școală.

Despre organizatori și parteneri

Organizatorii proiectului sunt Ilie Dercaci și Alexandru Constantinov.

Ilie Dercaci este trainer în domeniul public speaking-ului, time management, vânzări, comunicare persuasivă, cu o experiență de peste 11 ani și co-fondatorul Professional Speaker – proiect în care a investit în ultimii cinci ani. Mai multe despre proiectele în care este implicat poți afla aici: https://iliedercaci.com

Alexandru Constantinov – trainer profesionist și expert în vânzări, trainer SELLification. Mai multe despre Alex poți vedea pe pagina de facebook: www.facebook.com/constantinov.alexander

Partenerii cu care a pornit acest proiect de anvergură sunt:
# Echipa Professional Speaker (speaker.md);
# Poșta Moldovei (https://www.posta.md/);
# Librăria Bestseller (bestseller.md);
# Parteneri din România, SELLification – The Professional Selling Game.
Dacă vrei și tu să fii unul din partenerii oficiali, ești invitat să expediezi un mesaj la adresa: [email protected]

Tu poți fi parte din viitorul acestei țări, pe care îl construim împreună. Contribuie și tu – Dăruiește o carte pentru Viitor! 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente