Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, despre mediatizarea atacului cibernetic: „S-au lansat tot felul de teorii”

amrian lupu

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a comentat mediatizarea atacului cibernetic asupra site-ului Curții de Conturi, specificând că unele surse media au dezinformat publicul și că au fost lansate mai multe teorii care nu sunt adevărate.

„Site-ul, repet încă odată, site-ul sau sau pagina web a Curții de Conturi fost supusă unui atac cibernetic, a fost blocată și toate informațiile de pe acest site au fost distruse. Despre aceasta serviciul de presă al Curții de Conturi a anunțat mijloacele mass-media. Pe acest site publicam calendarul ședințelor și se transmiteau ședințele live ale Curții de Conturi.  Ceea ce a apărut în presă nu este doar o denaturare a informațiilor, ci este o dezinformare, o lansare în tot felul de teorii a conspirației. Tot felul de experți și comentatori strașnic de profesioniști, independenți și obiectivi au ajuns la declarații că se produce o distrugere a documentelor, o ștergere de urme și tot felul de aberații de acest gen. Eu nu cred că acest lucru a fost făcut în necunoștință de cauză, fiindcă în era internetului și copii de la grădiniță știu și înțeleg care este diferența dintre pagina web, server, sisteme informaționale. Respectiv acest lucru a fost făcut cu bună cunoștință de cauză ajungându-se în mod intenționat la propagare de minciună”, a declarat Marian Lupu.

Totodată, acesta a menționat că, în timpul apropiat, Curtea de Conturi va emite un alt comunicat de presă unde o să explice toate detaliile acestei situații.

După atacul cibernetic, Marian Lupu a scris pe pagina sa de Facebook că nu crede „deloc întâmplătoare această acțiune și acest atac, fiind pentru prima dată în istoria Curții de Conturi și în special acum, în ultimii ani, când instituția s-a focusat pe mai multe probleme legate de gestionarea resurselor publice.”

Reamintim că ieri, 15 februarie, pagina web a Curții de Conturi din Moldova a fost ținta unui atac cibernetic. Conform unui comunicat emis de instituție, în urma atacului au fost distruse toate bazele de date publice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente