Participă gratuit la un laborator de fotografie experimentală alături de Ramin Mazur și Ruben Hollinger

oras-iluminat
Foto: Ramin Mazur

Fotografi, tineri artiști, cercetători, activiști culturali și toți cei care sunt interesați să lucreze cu imagini și mediul urban sunt invitați să se înscrie la un laborator de fotografie experimentală, alături de fotografii Ramin Mazur și Ruben Hollinger.

„Vom căuta noi fire narative și noi forme pentru a crea un discurs la tema orașului și despre schimbările prin care trece acesta, dar și despre felul în care vrem noi să-l vedem. În ultimele câteva decenii, Chișinăul s-a transformat rapid ca urmare a schimbărilor politice și economice de după destrămarea Uniunii Sovietice. Însă este dificil de a investiga aceste transformări din cauza proceselor de lungă durată caracteristice perioadei de tranziție, de aceea orașul, care era odată un loc cunoscut, a devenit un loc marginalizat care își pierde treptat din esență, devenind un spațiu confuz și greu de «citit», pentru a-l înțelege. Fiind capitala unui stat aflat la periferia atât URSS-ului cât și în relație cu Uniunea Europeană, orașul își păstrează simbolurile caracteristice ambelor perioade, acestea regăsindu-se «înscrise» pe diverse straturi. Pentru a ne învăța să citim orașul într-un mod diferit, va trebui să «disecăm» aceste straturi și să căutăm noi sensuri, chiar dacă se pare greu de le înțeles și de orientat printre ele”, spun organizatorii.

În cadrul laboratorului de fotografie, organizatorii își propun să creeze o atmosferă informală, unde participanții să poată face schimb de idei și să elaboreze proiecte.

„Va fi un loc de experimentare, și nu un studio în care cunoștințele se transmit de sus în jos, iar ideile se aprobă în același fel. Pornind de la întrebările noastre individuale și colective, care ne vor ghida spre crearea conținutului, percepem acest atelier ca pe un proces deschis cu rezultate neprevăzute și nu neapărat într-un cadru prestabilit al cercetării noastre artistice”, mai adaugă organizatorii.

Limba de lucru a atelierului va fi engleza. 

Doritorii de a se înscrie la atelier sunt rugați să completeze formularul de participare până la data de 31 iulie 2021. Participanții care s-au înscris vor primi instrucțiuni prin e-mail pe data de 5 august 2021. Mai multă informație găsiți AICI!

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente