Absolvenții Facultății de Biologie și Pedologie din cadrul USM, specialiști cu acte în regulă

BIOLOGIE_4

Facultatea de Biologie și Pedologie a USM este locul care deschide noi orizonturi ale lumii, unde predau profesori cu pregătire profesională serioasă, pasionați și determinați, dedicați și orientați spre nevoile studenților. Este facultatea care oferă cele mai frumoase experiențe, îmbină mereu utilul cu plăcutul, unde materiile teoretice sunt combinate cu numeroase practici pe teren în țară și peste hotarele ei. Este facultatea de care te desparți cu greu. De acest lucru s-au convins cei 128 de absolvenți din promoția 2021, cărora astăzi le-au fost înmânate diplomele de licență și de master. Prorectorul USM, dr. hab., prof. univ. Otilia Dandara și decanul facultății dr., conf. univ. Vitalie Sochircă i-au felicitat cordial pe absolvenți, care au devenit specialiști calificați pentru economia Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenți: Laurenţia Ungureanu, dr. hab., directoră al Institutului de Zoologie al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valeriu Caisîn, dr., vicedirector științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, Agenţia pentru Silvicultură „Moldsilva”, Iurii Bejan, dr., șef de laborator „Geografia peisajelor”, Institutul de Ecologie și Geografie al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării; invitați de onoare – directori ai institutelor și centrelor de cercetare din domeniul Științelor Biologice, Geonomice și ale Mediului: Maria Duca, acad., dr. hab., directoră al Centrului Universitar de Genetică Funcțională al USM, Liliana Cepoi, dr., directoră al Institutului de Microbiologie și Biotehnologie al MECC, Vasile Stegărescu, dr., director al Institutului de Ecologie şi Geografie al
MECC, absolvenții și familiile lor, împreună cu prietenii.

Un impresionant mesaj de felicitare a rostit prorectora Otilia Dandara, dr. hab., prof. univ. prin care a remarcat performanțele USM și, implicit, ale tinerilor absolvenți. „Numele onorific al Universității de Stat din Moldova se datorează Dumneavoastră, dragi studenți, deoarece reprezentați universitatea, iar diploma pe care ați obținut-o certifică o calificare profesională ce trebuie continuată prin studii și valorificată prin practici și realizări. Vă regăsiți printre cei peste 150 000 de absolvenți faimoși și pentru aceasta, vă mulțumesc”, a subliniat doamna prorectoră Otilia Dandara.

Vitalie Sochircă, dr., conf. univ , decanul Facultății de Biologie și Pedologie a mulțumit studenților pentru colaborarea frumoasă și productivă, care a condus spre finalități de succes: „Educația este cea mai puternică armă care poate schimba lumea, iar voi sunteți emisarii universității noastre. Avem încrederea și convingerea că veți reuși”, a declarat dl Vitalie Sochircă.

Vorbitorii au menționat rolul major al cadrelor calificate în domeniile date, atât în țara noastră, cât și peste hotare, îndeosebi în contextul provocărilor globale care țin de schimbările climatice, protecția mediului ambiant, penuria de resurse naturale, pandemia COVID-19 și au urat drum bun în viață tinerilor specialiști.

Promoția 2021 a Facultății de Biologie și Pedologie este reprezentată de 128 de studenți: 64 de licențiați la specialitățile „Biologie și Biologie moleculară”, „Ecologie”, „Geografie”, „Silvicultură și grădini publice” și 64 de absolvenți ai programelor de master: „Managementul mediului”, „Design de landșaft și spații verzi”, „Biologie moleculară”, „Științe biologice aplicate”, „Dezvoltare regională şi rurală”, „Bioeconomie şi economie ecologică” și „Ştiinţe ale mediului”.

Facultatea de Biologie și Pedologie a USM depune eforturi pentru consolidarea specialităților clasice și, în același timp, propune doritorilor să facă studii universitare de calitate și să beneficieze de noi oportunități. Pentru admitere, în premieră, se propune o specialitate nouă „Arhitectura peisajeră și amenajarea spațiilor verzi” la studii cu frecvență și posibilitatea de a urma studiile la specialitatea „Științe ale solului”, cu frecvență redusă.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente