Promoția 2021, USM – absolvenți de performanță în domeniul matematicii și tehnologiilor informaționale

BeFunky-collage (1)

Marți, 6 iulie 2021, în Sala Senatului USM a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova. În cadrul evenimentului au fost înmânate diplomele a 139 de absolvenți, care au îndeplinit programul de studii la ciclul I, licență (180 de credite) și la ciclul II, master (120 de credite).

Prezent la ședința festivă, rectorul USM, dr., conf. univ. Igor Șarov le-a vorbit absolvenților despre importanța și valoarea cunoașterii în obținerea profesiei: „Studiile universitare sunt deosebit de utile în activitatea Dumneavoastră, stimați studenți. Ați muncit foarte mult ca să
obțineți cunoștințe temeinice și diploma, care vă reprezintă ca specialiști de performanță în domeniul matematicii și tehnologiilor informaționale”. Prin prisma propriei experiențe, dl. Igor Șarov a atras atenția proaspeților absolvenți la necesitatea perfecționării continue, astfel încât să devină cei mai solicitați pe piața muncii.

Galina Rusu, dr., conf. univ., decan al Facultății de Matematică și Informatică, după ce i-a felicitat pe absolvenți cu prilejul încheierii cu succes a studiilor de licență și masterat, a menționat: „Dragii noștri absolvenți, împreună cu scumpii voștri  părinți, rude, profesori! Marcăm, astăzi, împlinirea eforturilor Dumneavoastră în formarea profesională. În acești ani de facultate, ați avut realizări și împliniri, clipe frumoase, și momente dificile, poate, dar le-ați depășit cu succes. Acum sunteți pregătiți să plecați în profesie, unde veți demonstra prezența vocației pe care ați descoperit-o sau urmează să o explorați. Totodată, țineți minte că ușile Facultății vor fi întotdeauna deschise pentru Dumneavoastră. Vă îndemn să purtați cu demnitate și corectitudine numele de absolvenți ai Universității de Stat din Moldova!”

Promoția 2021 a Facultății de Matematică și Informatică este reprezentată de 121 de absolvenți ai ciclului I, licență și 18 deținători ai diplomelor de studii superioare de master. Menționăm că mai mult de 60 % dintre absolvenții Facultății de Matematică și Informatică a USM au reușit să se angajeze în companii de top, printre care: Allied Testing (M-Testing), Cedacri International, Code Factory, Daac Software Systems, Endava, Felsoft Technologies, Galexstudio, Golive Solutions, Mars Plus, Moldova Agroindbank, Monsato, Optimal Solution Hub, Paypoint, Ratomin Grup, Salt Edge, Sensmedia, Simpals, Step It Academy, Stefanini Mol, S&T It, Unifun International, Urchin Systems, Yucatech Solution, Web Tech etc.

Competențele profesionale dobândite în anii de studenție le permit absolvenților să obțină un loc de muncă interesant, cu salarii atractive, precum:  DevOps Engineer, Project Manager, PHP Software Developer, Java Software Developer, Data Automation Specialist, programator de Software, Front-end Developer, QA Engineer, Business Intelligence Developer, Software Engineer, Ruby Developer, Mivocloud, Infrastructure Engineer, Technical Support Engineer, Inginer-programator, programator web, Java Engineer, Manager pentru studii, Magento 2 Developer etc.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente