Programe acreditate la nivel național și internațional. Continuă-ți studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

3. Sanatate publica
Foto: USMF

Emoții intense și extreme – despre asta este Medicina. În acest domeniu nu sunt jumătăți de măsură, dacă ești determinat să obții rezultate, atunci trebuie să acționezi! Cine poate face față acestei provocări? O persoană ambițioasă, motivată, cu verticalitate și viziuni largi asupra vieții. Acum, mai mult ca oricând, medicul și farmacistul – profesii indispensabile în societatea de astăzi – sunt apreciați pentru munca lor, pentru eforturile pe care le depun, inclusiv în criza pandemică, ceea ce le-a restabilit statutul binemeritat în societate. 

Știai că USMF „Nicolae Testemițanu” este unica instituție de învățământ superior din țară care formează medici și farmaciști? Atunci află că instituția se numără printre cele mai prestigioase universități din Republica Moldova și ne bucurăm că este recunoscută peste hotare. Specialiștii în aceste domenii sunt solicitați în toată lumea, iar, în cei 75 de ani de activitate, universitatea noastră a format peste 45 000 de cadre medicale înalt calificate.

Oferta educațională a universității pentru anul universitar 2021/2022 cuprinde:

# studii superioare de licență la specialitățile/programele:

  • Optometrie (4 ani);
  • Asistență medicală generală (4 ani);
  • Sănătate publică (4 ani);
  • Tehnologie radiologică (4 ani).

# studii superioare integrate la specialitățile/programele: 

  • Medicină (6 ani);
  • Stomatologie (5 ani);
  • Farmacie (5 ani).

# studii superioare de masterat la specialitățile/programele: 

  • Tehnologii moleculare în sănătate (masterat științific 2 ani);
  • Managementul sănătății publice (2 ani).

Toate programele de studii sunt acreditate la nivel național, iar programul Stomatologie a fost acreditat și de Consiliul Dentar din California, SUA. În anul 2019, universitatea a fost acreditată internațional conform standardelor Federației Mondiale de Educație Medicală.

Procesul de instruire se desfășoară în patru limbi – română, engleză, rusă și franceză – și este asigurat de peste 1 100 de cadre științifico-didactice (academicieni, doctori habilitați și doctori în științe) și didactice.

Universitatea oferă condiții optime de studii și cercetare: aule și săli dotate cu echipamente performante, laboratoare de cercetare utilate modern, peste 2 000 de locuri de trai în cămine, cantine, două complexuri sportive și un teren sportiv în aer liber, zone de recreere cu Wi-Fi gratuit ș.a.

Un rol important în pregătirea viitorilor specialiști îl are Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, unde mediciniștii își dezvoltă competențe de comunicare cu pacienții şi își formează abilități practice cu ajutorul unor simulatoare de fidelitate înaltă.

Activitatea practică a studenților se desfășoară în 95 de clinici universitare, amplasate în instituții medicale republicane și municipale. Universitatea este partener în diferite programe internaționale de mobilitate academică, fapt ce permite efectuarea stagiilor în instituții și clinici medicale de peste hotare.

Biblioteca Ştiinţifică Medicală a universității îți oferă servicii informaționale moderne: acces la resurse informaționale prin împrumut de publicații la domiciliu și în trei săli de lectură, precum și acces la baze de date și programe interactive în șase centre de informare. 

Actualmente, la universitate învață 5 782 de studenţi din Republica Moldova şi din alte 35 de ţări ale lumii și circa 1 300 de medici-rezidenţi. Savurează din plin anii de studii alături de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, care promovează interesele mediciniștilor și organizează diverse evenimente științifice, socioculturale, sportive ș.a. Organizația este un model pentru alte asociații de studenți, deoarece mediciniștii demonstrează că sunt cei mai buni în toate!

Într-un cuvânt: universitatea are tot ce-i trebuie, nu-ți rămâne decât să-ți urmezi aspirațiile.

Pentru mai multe informații, accesează site-ul https://admitere.usmf.md și pagina https://www.facebook.com/usmf.md/

bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, mun. Chișinău,

tel.: 022 242 391, 022 205 153, [email protected]

Taguri: #promoUSMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente