Sindicatele Universității de Stat din Moldova și ale Universității din București au semnat un protocol de colaborare

USM

Comitetul Sindical al Salariaților Universității de Stat din Moldova și Sindicatul Universității din București au semnat joi, 1 iulie 2021, la București, un Protocol care stabilește relații de colaborare pentru asigurarea aplicării legislației muncii în domeniul didactico-științific.

Parteneriatul dintre sindicatele celor două instituții include colaborarea la nivel european și zonal prin proiectele finanţate de UE, activități ştiinţifice, organizarea de simpozioane, seminarii, conferințe, realizarea în comun a proiectelor de predare, cercetare, precum şi de activitate sindicală. De asemenea, documentul semnat mai include schimbul de experiență în domeniul didactico-științific, instructiv-educativ care prevede vizite reciproce ale membrilor sindicatului din ambele universități, organizarea de manifestări culturale şi sportive, colaborarea strânsă între aceste două structuri în diverse domenii de activitate universitară, în special, privind apărarea drepturilor legitime şi a intereselor social-economice ale cadrelor didactice şi angajaților.

Acest document prevede, practic, implicarea sindicatelor în realizarea acțiunilor pentru anii 2021-2022, stabilite de către rectorul Universității de Stat din Moldova, dr. conf. univ. Igor Șarov și rectorul Universității din București, dr. prof. univ. Marian Preda în cadrul vizitei delegației UB la Chișinău în perioada 28-30 iunie a. c. Protocolul de colaborare a fost semnat de către dr. Efim Chilari, președintele Comitetului Sindical al Salariaților Universității de Stat din Moldova și prof. univ., dr. Cătălina Ioana Bonciu, președinta Sindicatului Universității din București.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente