„Eu voi continua activitatea publică în sectorul asociativ.” Reacția lui Victor Chironda după demiterea din funcția de viceprimar

dsc01063

Victor Chironda nu a întârziat să vină cu o reacție după demiterea din funcția de viceprimar al Capitalei. Acesta a menționat pe una din rețelele de socializare că în ciuda demiterii, el își va continua activitatea publică în sectorul asociativ.

„Eu voi continua activitatea publică în sectorul asociativ. Voi depune eforturi alături de orășeni să apărăm interesul și bunul public, să generăm idei și propuneri pentru îmbunătățirea situației în transport, a spațiilor publice, îmbunătățirea vieții în oraș. La fel, sunt dispus sa colaborez cu viitoarele administratii ale primăriei Chișinău cât și cu alte primării din țară care sunt deschise spre modernizare, transparență și dezvoltare durabilă.”, a declarat Chironda.

De asemenea, el a mai menționat că ceea ce s-a întâmplat astăzi în cadrul ședinței CMC ar fi o răfuială tipică politică a întregului sistem.

„Acest sistem, această caracatiță a construcțiilor este foarte mare și are reprezentanți în multe partide, în organele statului și mai ales în primărie. Și această caracatiță s-a arătat foarte deranjată că un oarecare viceprimar a îndrăznit să i se opună, așa cum am făcut-o în acești aproape doi ani de activitate. Iar în cazul hotelului Național sistemul s-a supărat așa de tare încât a decis să mă demită, cu acordul și suportul plenar celui care ar fi trebuie să mă apere.” a scris el.

Victor Chironda a ținut totodată, să le mulțumească colegilor pentru oportunitatea de a activa în funcția de viceprimar al Capitalei.

„Mulțumesc consiliului pentru oportunitatea de a activa în această funcție. Joia viitoare la ora 12:00 voi prezenta raportul de activitate. Chiar daca au fost mai puțin de doi ani, am reușit sa impun o serie de schimbări: implementarea benzilor dedicate pentru transport public, renovarea trotuarelor, demararea procesului de implementare a parcărilor cu plată, strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, strategia de Transport și Mobilitate Inteligentă, modernizarea proiectului de renovare a străzii 31 august, atragerea a 3,3 mil euro in proiectul Move it like Lublin și multe altele despre care voi comunica în raport.” a mai adăugat Victor Chironda.

Mesajul integral îl puteți citi în postarea alăturată.

Amintim că astăzi, Victor Chironda a fost demis astăzi, 2 iulie, din funcția de viceprimar al Capitalei, în urma unui vot de neîncredere al consilierilor municipali. Pentru demiterea sa au votat 28 de consilieri PSRM, PP „Șor”, PL, PD și PCRM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente