Ministrul agriculturii: „Anul acesta, au fost înregistrate pagube pentru culturile agricole de peste 220 de milioane de lei”

Ministrul agriculturii: „Anul acesta, au fost înregistrate pagube pentru culturile agricole de peste 220 de milioane de lei”
Foto:Pagubele pentru culturile agricole, până în data de 28 iunie, sunt de 227 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut, în cadrul unei conferinţe de presă susținută de către ministrul mgriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju. Potrivit ministrului, evaluările în teritoriu continuă.

Pagubele pentru culturile agricole, până în data de 28 iunie, sunt de 227 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut, în cadrul unei conferinţe de presă susținută de către ministrul mgriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju. Potrivit ministrului, evaluările în teritoriu continuă.

În baza rapoartelor prezentate de Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale, în Republic Molodva, în perioada anului 2021, în special în lunile mai-iunie, au fost înregistrate circa 40 de situaţii excepţionale cu caracter natural: vijelii, ploi torenţiale, vânt puternic, furtuni de praf. Intemperiile s-au produs pe teritoriile a 77 de localităţi din 23 de raioane. Cele mai afectate raioane sunt: Sângerei, Floreşti, Ungheni, Soroca, Ştefan Vodă, Criuleni, Donduşeni, Şoldăneşti, Rezina, Ialoveni, Teleneşti, Orhei, Drochia, Cahul.

„Până la data de 28 iunie, au fost afectate peste 1 640 de hectare de porumb, 1 850 de hectare de floarea soarelui, peste 1 100 de hectare de grâu, peste 1 100 de hectare de orz, 1 467 de hectare de sfeclă de zahăr, peste 50 de hectare de rapiţă, 17 – de legume.

La fel, au fost grav afectate peste 367 de hectare de viţă-de-vie şi peste 2 200 de hectare de livadă. Alte culturi, cum ar fi căpşuni, legume – în total sunt peste 200 de hectare afectate”, a declarat ministrul agriculturii.

Potrivit ministrului, evaluările în teritoriu continuă şi astăzi. Se fac evaluări în raionul Ştefan Vodă, afectat de ploile din ultimele zile. Valoarea pagubelor este estimată deja la 65 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente