Lista universităților din Moldova la care te poți înregistra prealabil online pentru procesul de admitere

admitere
Foto: online.utm.md

În contextul condițiilor pandemice, Ministerul Educației a anunțat o perioadă comună de admitere pentru toate universitățile din țară. Astfel, depunerea online a dosarului de concurs se va face în perioada 19-30 iulie.

Conform ministerului, concursul de admitere se va desfășura în sistem mixt, cu precădere online.

Mai jos, vă prezentăm lista universităților care au anunțat procesul de înregistrare prealabilă online.

# Universitatea de Stat din Moldova – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea de Biologie și Pedologie, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Facultatea de Drept, Facultatea de Fizică şi Inginerie, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe Economice.

# Universitatea Tehnică a Moldovei – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea Electronică și Telecomunicații, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, Facultatea Urbanism şi Arhitectură, Facultatea Construcții, Geodezie şi Cadastru, Facultatea Inginerie Economică şi Business, Facultatea Textile și Poligrafie.

# Academia de Studii Economice a Moldovei – înregistrarea poate fi făcută AICI! (Butonul „Înscrie-te acum! încă nu a fost activat, urmează în scurt timp).

Facultăți: Business și Administrarea Afacerilor, Economie Generală și Drept, Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Relații Economice Internaționale, Finanțe, Contabilitate.

# Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Arte Plastice și Design, Filologie, Istorie și Geografie, Limbi și Literaturi Străine, Psihologie și Psihopedagogie Specială, Științe ale Educației și Informatică.

# Universitatea de Stat din Tiraspol (licență, masterat, doctorat) – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale, Facultatea Biologie și Chimie, Facultatea Geografie, Facultatea Pedagogie, Facultatea Filologie.

# Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia (licență) – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Specialități: Pedagogie în învățământul primar, Limba și literatura bulgară și engleză, Limba și literatura bulgară și română, Limba și literatura română și engleză, Muzică, Istorie, Contabilitate.

# Universitatea Liberă Internațională din Moldova – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea de Drept, Facultatea Științe Economice, Facultatea Biomedicină și Ecologie, Facultatea de Litere, Facultatea de Informatică, Inginerie și Design, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Facultatea de Științe Sociale și ale Educației.

# Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea Business, administrare și drept, Facultatea Comerț, finanțe și contabilitate.

# Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea de Criminologie și Drept, Facultatea psihologie juridică și criminologică, Facultatea securitate privată și detectivi.

# Universitatea de Studii Europene din Moldova (licență, masterat) – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Drept, Științe Economice, Limbi Moderne, Jurnalism și Științe ale Comunicării, Psihologie și Asistență Socială, Științe Politice și Relații Internaționale.

# Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „C. Stere” – înregistrarea poate fi făcută AICI!

Facultăți: Facultatea de Drept, Facultatea Științe Economice și Ecologie, Facultatea Relații Internaționale și Științe Socio-Umane.

Celelalte universități nu au anunțat despre posibilitatea de înregistrare prealabilă, însă ele vor oferi posibilitatea de depunere a actelor în regim on-line începând cu 19 iulie. Lista tuturor universităților din Moldova și site-urile acestora o găsiți AICI!

Orarul sesiunii de admitere pentru anul 2021/2022

# 19-30 iulie – depunerea online a Dosarului de concurs;
# 3 august – anunțarea rezultatelor intermediare;
# 4-10 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;
# 12 august – anunțarea rezultatelor finale.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 13-26 august 2021.

Practic, în fiecare an, la toate universitățile se cer aceleași documente, cu micii diferențe de la o instituție la alta. Dacă sunteți curioși să aflați despre ce documente este vorba, puteți consulta acest articol.

Echipa #diez are o rubrică dedicată procesului de admitere, în care anunță toate termenele și condițiile de depunere a documentelor în Republica Moldova. Îți sugerăm să o urmărești dacă ești absolvent(ă) în acest an.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente