Moldovenii vaccinați pot călători în Elveția. Aceștia trebuie să prezinte și un test COVID-19 negativ

geneva-68721-4975362
Foto: liberal-international.org

Începând cu data de 26 iunie, cetățenii statelor non-UE, inclusiv ai Republicii Moldova, vor putea intra pe teritoriul Elveției conform regimului liberalizat de vize, cu prezentarea obligatorie a confirmării vaccinării, precum și a testului negativ PCR.

O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile elvețiene în data de 26 iunie, odată cu relaxarea mai multor restricții în țară. Astfel, consiliul federal a decis să relaxeze și condițiile de intrare în țară. Prin urmare, cerința de carantină la intrare în țară pentru persoanele din spațiu Schengen a fost anulată (excepție fac persoanele care nu s-au vaccinat sau care nu au statut de persoane vindecate).

La intrarea în țară se va completa o fișă cu datele de contact. Această măsură este valabilă pentru persoanele care sosesc pe cale aeriană.

Din 26 iunie, în Elveția nu mai este obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise, magazinele și unitățile de agrement nu mai au limitări de capacitate, mai mult, au fost deschise și discotecile și sălile de dans (cu condiția ca cei prezenți să fie vaccinați).

Notă: Dacă decideți să călătoriți în Elveția, este important să vedeți toate aspectele călătoriei voastre și să vă informați din timp din surse elvețiene, fie să contactați Ambasada Republicii Moldova la Geneva sau Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Toate restricțiile de călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova le găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente