Numărul vizitatorilor a scăzut dramatic. Câte persoane au mers în anul 2020 la teatrele și muzeele din Moldova

teatru
Foto: Facebook/Teatrul National „Mihai Eminescu”

În Republica Moldova funcționează 16 teatre, care în anul 2020 au fost vizitate cu 71 la sută mai puțin decât în anul 2017. Cu o scădere dramatică a numărului de vizitatori în 2020 s-au ciocnit și muzele din țară.

Conform unui raport prezentat de Biroul Național de Statistică, cele 130 de muzee din întreaga țară au fost vizitate în 2020 de către 300 700 de persoane. Spre comparație, în anul 2019, muzeele din Moldova au fost vizitate de către 794 100 de persoane.

Cele 16 teatre din Moldova au fost vizitate în acest an de către 114 900 de spectatori. În anul 2019, numărul de spectatori a fost de 345 600.

Captură din Raportul „Moldova în cifre”

Scăderea numărului de vizitatori a fost cauzată în primul rând de condițiile pandemice, din cauza cărora activitatea teatrelor și muzeelor din țară a fost sistată pe o perioadă mai îndelungată. La momentul de față, atât teatrele cât și muzele din țară primesc vizitatori cu brațele deschise.

Dacă sunteți curioși despre cum s-a adaptat piața artistică din Moldova și nu numai în timpul pandemiei, vă sfătuim să urmăriți un reportaj amplu realizat de echipa #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente