Ion Ceban, despre inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”: „Am fost dați în judecată, e jenant acest lucru”

main
Foto: Facebook/Iv Ceban

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție în cadrul unei ședințe a primăriei în vederea nemulțumirii unora cu privire la inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală. Acesta a menționat că au fost dați în judecată, iar acum vrea să vadă cum va veni executorul judecătoresc „să scoată banca cu Micle din parc”.

„Când a fost instalat monumentul lui Mihai Eminescu, despre care mulți jurnaliști nici nu știau că el există acolo, de ce atunci nu s-au expus public oamenii că în preajma lui nu ar fi trebuit să existe anumite lucruri care existau, atunci nimeni nu a intervenit.

Avem zeci de monumente istorice în Capitală care sunt în paragină de care nimeni nu-și bate capul. Dar acum s-au legat de un monument. Am fost dați în judecată, e jenant acest lucru. Chiar sunt curios cum va veni executorul judecătoresc să scoată banca cu Micle din parc.

Toți vorbesc despre operele lui Mihai Eminescu, dar în ultimele zile unii s-au dat în spectacol în privința acestei situații.

E mai bine să nu facem nimic? Se creează impresia că unii oameni nu vor nimic pentru acest oraș”, a menționat Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a primăriei Chișinău.

Totodată, Ion Ceban nu a venit cu nicio reacție la adresa Ministerul Educației, Culturii și Cercetării care și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, menționând că această acțiune a fost întreprinsă cu încălcarea normelor legale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente