Pentru cei care nu reușesc să evadeze mai aproape de mare, munți sau alte „bijuterii ale naturii”, Grafit Holding a creat o listă din opt activități și locații pitorești care se află pe teritoriul țării noastre uimitoare.
# Zăvoiul Nistrului
Eco vilă și o rezervație naturală amplasată la nordul Moldovei. Pe lângă peisaje incomparabile ale Nistrului aici se găsește locușorul care vă va ajuta să uitați de toate grijile cotidiene: căsuțe, foișoare, bazin, teren de fotbal și un cort de tenis. Locația este află la doi pași de orașul Soroca. Din aceste motive, cei care vin la Zăvoiul Nistrului au o minunată oportunitate de se plimba prin cunoscuta cetate și de a admira Nistrul. Iar după un drum extenuant prin oraș, vă puteți întoarce la pansionat unde vă așteaptă sauna în butoaie executată în stil japonez.
Aici este pagina de Facebook a pensiunii!
# Duruitoarea veche
Un defileu adânc și pitoresc la nord-vestul Moldovei, în apropierea orașului Costești. Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca și o așezare antică din epoca de piatră și una din cele mai mari peșteri de așa tip din Moldova, iar natura, relieful acestui loc și patrimoniul monumentelor istorice și arheologice sunt de neimaginat.
# Pensiunea Casa Veche
Casa Veche este o pensiune turistică din sudul Moldovei, localizată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Este o casă în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, o terasă de vară și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare.
Pentru mai multe detalii despre pensiune accesați aici – (foto) Descoperă „Casa Veche” – pensiune rustică din sudul Moldovei. Aici poți savura gustul verii departe de graba și gălăgia orașului.
Aici este pagina de Facebook a pensiunii!
# Epoca de Piatră/Pivnițele Brănești
Pivnițele Brănești se află la 50 km de la Chișinău, la marginea satului Brănești, galeria cărora se extinde la 75 km de tuneluri subterane, amplasate la o adâncime de 68 de metri. Aici se produc vinuri albe, roșii, spumante, seci, demiseci, de desert, iar cele mai apreciate sunt vinurile de colecție. De o asemenea solicitare se bucură și restaurantul „Epoca de piatră”, construit în interiorul celei mai bătrâne mine de calcar din acest raion, unde fiecare vizitator poate simți din plin atmosfera acestui loc.
# Windsurfing pe lacul Ghidighici
În esență, windsurfing-ul reprezintă nimic altceva decât o placă pentru surfing dotată cu pânză. Pentru practicarea windsurfing-ului nu este nevoie de valuri, de aceea practicarea acestui sport poate fi făcută și la noi în țară, chiar și la Ghidighici. Veți fi numai dumneavoastră, placa și vântul! Mai mult decât atât, acest tip de sport este foarte benefic pentru sănătate și dezvoltă multilateral un grup larg de mușchi.
Aici găsiți pagina de Facebook a celor de la windsurfing.
# Alpinism
Clubul sportiv-turistic „Everest” aduce în dar tuturor doritorilor oportunitatea de a escalada Olimpul local – cariera Pruncul. Aici se află unul din pereții de escaladare naturali și funcționali din Moldova, amplasat la ieșirea de la Calea Ieșilor spre șoseaua Poltava. Instructorii clubului pot fi contactați AICI.
Puteți face cunoștință cu pereții de escaladare împreună și cu compania Artwall, care execută profesionist construcții artificiale pentru alpinism. Pereții de escaladare existențe și funcționabile pot fi găsite pe site-ul companiei.
# Colțul dragonului
Acesta se află în locația „La Castel”, raionul Edineț. Priveliștile ale defileului și ale versanților săi, curbele ondulate ale râului Racoveț, splendoarea toltrelor și pădurea de stejari. Toate aceste peisaje îți taie respirația și fură privirea, la fel și stânca albă din calcar numită de localnici „colțul dragonului”. Frumusețea care te lasă fără cuvinte și care în mod obligatoriu trebuie văzută cu ochii proprii.
# RockScor Brewery
Berăria craft RockScor Brewery este amplasată în satul Ghindești, raionul Florești, la o distanță de 120 km de la Chișinău. Aceasta este dotată cu utilaje de producție ultramoderne, linii de îmbuteliere, iar nemijlocit procesul de preparare a berii parcurge sub un control riguros. În cadrul fabricii activează un restaurant cu un meniu complex, unde fiecare vizitator poate gusta patru tipuri de bere – un pilsner proaspăt „RockScor Pilz & Love”, un Kölsch Dog’s Experiment – amar și cremos în același timp, un Weissbier The Way of Zen – acrișor și un ale belgian dulciu Brewsale Almighty.
Mai multe detalii vedeți pe pagina lor de Facebook: RockScor Brewery.