La Spitalul Municipal „Sfânta Treime” a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare

FotoJet (1)

La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost inaugurată o nouă secție de terapie intensivă și reanimare, devenind astfel spitalul cu cea mai mare capacitate în domeniul dat la nivel municipal.

Secția dispune de 14 paturi și este dotată integral pentru prestarea serviciilor de terapie intensivă. Lucrările de reparație capitală, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost finanțate de municipalitate, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și alți parteneri externi, informează IMSP SCM „Sfânta Treime”.

Potrivit dlui Oleg Crudu, director al IMSP SCM „Sfânta Treime”: „Este spitalul cu cea mai mare capacitate în domeniul dat la nivel municipal. Noua secție este dotată cu monitoare, ventilatoare, paturi multifuncționale. Costul total al investițiilor este de circa 50 de milioane de lei, inclusiv 10 milioane alocate de Primărie. În pandemia COVID-19, cu toții am reușit să însușim cât de important este ca spitalele să fie dotate cu echipamente care să facă față situațiilor critice.

Această secție corespunde standardelor internaționale, iar deschiderea ei a fost posibilă grație surselor din bugetul municipal, ale Ministerului Sănătății și Protecției Sociale, dar și a investițiilor proprii.”

Evenimentul a coincis cu marcarea celor 45 de ani de la fondarea instituției medicale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente