CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău privind numărul secțiilor de votare din diasporă

Main
Foto: de Mihail Balanici

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele Comisiei privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în diasporă, notează Ziarul de Gardă.

CEC a atacat vineri, 18 iunie, cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău, motivul fiind, în principal, că CEC nu a văzut motivarea deciziei Curții de Apel prin care au fost anulate anexele din hotărârile CEC cu privire la deschiderea secțiilor de vot în străinătate.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel (CA), Octeabrina Popa, a comunicat pentru ZdG că decizia motivată a instanței de apel din 17 iunie nu va fi publicată astăzi, întrucât Comisia Electorală Centrală (CEC) a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) privind decizia CA Chișinău din 17 iunie.

Amintim că astăzi s-a desfășurat o ședință consultativă la care au participat membrii CEC și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Drept rezultat al discuțiilor s-a decis ca MAEIE să expedieze până la ora 16.00 în adresa CEC-ului o scrisoare cu noile liste, geografia secțiilor de vot și numărul secțiilor. Membrii CEC s-au întrunit la ora 16.00 în ședință, dar acest subiect privind deschiderea numărului de 191 de secții de votare în diasporă nu a fost inclus în ordinea de zi.

Amintim că Curtea de Apel, după șapte zile de proces, a declarat parțial ilegală hotărârea CEC de deschidere a 146 de secții de votare în diasporă. În consecință, Curtea de Apel obligă CEC să-și revadă decizia cu privire la deschiderea numărului de secții de votare de la 146 și nu mai puțin de 190, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente