America House Chisinau v-a pregătit o nouă serie de evenimente curioase. Ce puteți afla util săptămâna viitoare

1575365182

America House Chișinău și-a deschis ușile pentru vizitatori pentru două zile de explorare a bibliotecii și o zi pentru evenimente offline. Bucură-te și profită de evenimente speciale cu tematici americane, sau fii activ în timpul evenimentelor cu prezență fizică.

Meet an American: the U.S. Foreign Service with Robert Allen Jr

America House Chișinău îi invită pe toți luni 21 iunie începând cu orele 17.00 să discute cu invitatul nostru special din America: Robert Allen Jr. Robert. Acesta a fost crescut în Fort Valley, Georgia, un orășel din America cu aproximativ 8 000 de oameni. A urmat Colegiul LaGrange, unde a absolvit științele politice. După absolvire, a servit în Republica Moldova ca voluntar în învățământul englez, pentru Corpul Păcii al SUA, în regiunea autonomă Găgăuzia. Această experiență a fost întreruptă în cele din urmă din cauza pandemiei COVID19. Recent, a fost selectat ca membru al afacerilor externe Thomas R. Pickering în 2021. Ca bursier Pickering, va începe un master în afaceri internaționale în toamna anului 2021 și va finaliza două stagii: la Departamentul de Stat și un stagiu de peste zece săptămâni în străinătate la o ambasadă sau un consulat al SUA și apoi își va începe cariera ca diplomat în Serviciul extern al SUA. Robert este pasionat de drepturile omului, de dezvoltarea economică și de politicile publice.

Robert va vorbi despre ceea ce l-a adus la serviciul extern și de ce este important să existe diversitate și incluziune în Departamentul de Stat al SUA!

 

Meet an American: Be a Host Family with Christina McGarvey

America House Chișinău îi invită pe toți la un Facebook Live pe data de 23 iunie la orele 17.00 despre beneficiile găzduirii studenților internaționali alături de invitata noastră specială: Christina McGarvey. Christina McGarvey este președinta de echipă și coordonatoare gazdă pentru echipa AFS SUA Baltimore Area. A fost voluntară aproape nouă ani și a găzduit studenți AFS din Norvegia, Indonezia și Germania. În calitate de președinte de echipă, ea conduce o echipă de aproximativ 30 de voluntari. În calitate de coordonatoare de găzduire, ea găsește familii gazdă pentru studenții din schimburi internaționale.

Christina a primit o diplomă de licență de la Oberlin College și deține un doctorat în drept la Universitatea din Maryland. Ea a lucrat ca avocat pentru Departamentul Sănătății și Serviciului pentru Servicii Umane al Inspectorului General în cazurile de fraudă în domeniul sănătății din 2006. Înainte de a deveni avocat, a lucrat în Congres ca analist de politici.

Prima elevă FLEX pe care Christina a cunoscut-o a fost Victoria Lungu, din Republica Moldova!

Christina își va împărtăși experiența personală și amintirile despre găzduirea studenților internaționali. Ea va vorbi și despre motivul pentru care americanii aleg să devină gazde pentru studenții – exchange care provin din diferite părți ale lumii și ne explică procesul de găsire a unei familii gazdă.

Workshop: Hărțuire Sexuală vs Flirt

Sunteți rugați să vă înregistrați în prealabil, deoarece locurile sunt limitate la doar 20 de persoane. Acest eveniment va avea loc la America House Chișinău, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 27, Chișinău pe data de  25 iunie începând cu orele 15.00.

Evenimentul va avea nevoie de o confirmare din partea participantului.

Link de înregistrare AICI!

Flirt sau hărțuire?

America House Chișinău invită toți doritorii să afle care este diferența și limita unde un flirt se transformă în hărțuire sexuală, participând la un workshop alături de doamna Valentina Bodrug-Lungu – PhD, profesoară universitară, expertă internațională în gender, președinta „Gender-Centru

America House este un centru de resurse și dezvoltare profesională unde vizitatorii pot veni să învețe, să creeze și să se inspire! Centrul oferă o gamă largă de proiecte și programe culturale și educative menite să împărtășească din istoria, cultura și valorile SUA. Aici veți putea să aflați detalii despre studiile în diverse instituții educaționale din SUA prin intermediul Programului Education USA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente