Semnarea Contractului Colectiv de Muncă pentru anii 2021-2025 la USM

195539611_4118261168219551_5345647054100362165_n

Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov și președintele Organizației sindicale a salariaților USM, Efim Chilari au semnat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru anii 2021-2025. Documentul reprezintă convenția care reglementează raporturile de muncă și sociale vizând Instituția Publică „Universitatea de Stat din Moldova”.

La eveniment au fost prezenți și câțiva lideri ai comitetelor sindicale ale subdiviziunilor universitare: Margareta Bradu, Comitetul Sindical al USM, Alexandra Cojuhari, Biblioteca Centrală USM, Laura Tugarev și Vitalie Guțu, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Atmosfera caldă și colegială a eficientizat comunicarea participanților și a condus spre inițierea noilor obiective spre realizare.

Rectorul USM, dr. conf. univ. Igor Șarov a menționat că este deschis pentru o colaborare constructivă cu organizația sindicală din cadrul Universității: „Comunitatea USM-iștilor trebuie să beneficieze de toate oportunitățile pentru a se dezvolta, trebuie susținută și promovată prin crearea condițiilor propice de muncă, asigurarea unui climat favorabil pentru conlucrare și comunicare permanentă între subdiviziuni, personal și conducători”. Or, edificarea culturii instituționale consolidate ar asigura funcționarea și dezvoltarea sustenabilă a Universității, dar și atingerea performanțelor remarcabile.

Președintele Organizației sindicale a salariaților Universității de Stat din Moldova, dl Efim Chilari și-a exprimat siguranța că semnarea contractului este de bun augur și a subliniat că „în relațiile cotidiene de muncă se întâlnesc diverse situații care nu pot fi fixate într-un document anume, dar pot fi soluționate în comun cu administrația instituției”. Totodată, a atras atenția asupra importanței introducerii modificărilor în Contractul Colectiv de Muncă, în conformitate cu noile schimbări în Codul Muncii al RM, astfel încât documentul să fie în unison cu legislația RM, cu referire la relațiile de muncă.

Documentul semnat astăzi conține dispoziții şi clauze privind retribuirea muncii, condiții de muncă şi protecția muncii, regimul de muncă şi de odihnă, perfecționarea profesională şi dezvoltarea parteneriatului social, reglementând raporturile sociale privind  drepturile invocate mai sus. În același timp, acest act normativ are menirea să apere interesele  social-economice ale angajaților USM şi să protejeze sănătatea şi drepturile garantate de legislația în vigoare.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente