Scriitorul Vladimir Beșleagă, întâlnire cu USM-iștii din cadrul Facultății de Litere

0

Departamentul Lingvistică Română și Știință Literară al Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova a organizat evenimentul Întâlniri cu scriitori USM-iști, avându-l ca invitat special pe absolventul USM-1955 Vladimir BEȘLEAGĂ – scriitorul care a contribuit, în mare măsură, la modernizarea literaturii române contemporane, jurnalist, traducător și om politic, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. La întâlnirea de suflet, moderată de dr. conf. univ. Victoria Fonari, au participat absolvenți ai USM de ieri și de azi, profesori, cercetători științifici, admiratori ai operei distinsului scriitor.

Vladimir Beșleagă a revenit la Alma Mater după 66 de ani de la absolvire, excelând în crearea unei atmosfere în care, vorba scriitorului, „cartea să ne delecteze ca o muzică”. Participanții la eveniment, marcați în totalitate de charisma scriitorului, i-au adresat întrebări care au atins diverse aspecte ale existenței sale, declanșând confesiuni răscolitoare. Vladimir Beșleagă a reușit să sensibilizeze publicul cu dezvăluiri despre experiența sa de student și doctorand,
despre destinul uman și cel literar, despre miracolul și meandrele creației (raportul opera-creator, opera-cititor).

După cum a subliniat doamna Adriana Cazacu, decanul Facultății de Litere, prilejul de a-l asculta pe viu pe Vladimir Beșleagă, de a-i fi contemporan e o mare favoare în virtutea forței modelatoare a acestei personalități puternice, exemplare, prin vocea căruia vorbește istoria, dar și o înaltă conștiință civică și literară. Vizita scriitorului la USM a culminat cu intonarea imnului studenților, la care Vladimir Beșleagă a invitat participanții, subliniind, totodată, că esențială în această lume este viața, iar viața nu este nimic fără iubire.

În cele din urmă, studenții, deținând opere ale scriitorului, au profitat de ocazia acestei întâlniri și au cules autografe, dar și fotografii de la Vladimir Beșleagă – omul care este însoțit necontenit de condei.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente