Absolvenții programului de studii „Drept” din cadrul UTM și-au susținut tezele de licență

utm-8

Absolvenții programului de studii „Drept” din cadrul Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru și-au susținut tezele de licență.

Comisia Examenului de Licență constituită din Radu JIGAU (președinte), avocat, expert consultant în domeniul justiției și anticorupție, Asociația obștească „Centrul de analiză și prevenire a corupției”; prof. univ., dr. hab. Svetlana ALBU (vicepreședinte), șef Departament IDEI, FCGC; conf. univ., dr. Ina BOSTAN; conf. univ., dr. Viorica URSU, conf. univ., dr. Alla CLIMOVA a constatat o foarte bună pregătire și cunoaștere a tematicii abordate în tezele de licență, dar și abilități de prezentare în format online, dar și răspunsurile temeinice la întrebările primite la finele prezentărilor.

Fiecare temă prezentată în fața Comisiei a reprezentat o cercetare multiaspectuală cu analiză proprie, concluzii și recomandări.

Comisia a evidențiat unele lucrări, care au fost unanim recunoscute ca cel mai bine prezentate și susținute pe notă 10:
# protecția națională și internațională a drepturilor copiilor minori – Ana CRAVCESCU, cond. șt.: Viorica URSU;
# reglementarea juridică a succesiunii testamentare. Aspecte teoretico-practice – Elena SITARI; cond. șt.: Ala CLIMOVA;
# regimurile vamale – Alexandrina STANCIU; cond. șt. Viorica URSU;
# ancțiunea Penală – Ivan ENACHE, cond. șt. Ina BOSTAN;
# aspecte privind emiterea și controlul legalității – Alina CĂPĂTÂNA; cond. st. Oleg TANASE.

Președintele CEL, Radu JIGAU, i-a felicitat pe absolvenții programului de studii „Drept”, cu prilejul depășirii acestei etape importante din viața lor, remarcând pregătirea fiecăruia la cercetarea temelor tezelor de licență, complexitatea și analiza multiaspectuală a acestora, dorindu-le succes în cariera și profesia aleasă. Este o profesie destul de grea, mai ales pentru tinerii specialiști, dar datorită cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor în procesul de studii la UTM (cunoștințe demonstrate și în procesul susținerii tezelor de licență) proaspeții absolvenți vor face față cu brio tuturor greutăților.

Felicitări, dragi absolvenți ai programului de studii „Drept”! Mult succes în cariera profesională! Suntem mândri de voi și vă așteptăm oricând, cu drag, la Alma Mater!

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente