(doc) Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, a fost demisă din funcție

main
Foto: Tatiana Bucearschi/Facebook

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a capitalei, Tatiana Bucearschi, a fost demisă din funcție printr-o dispoziție semnată de primarul general Ion Ceban la data de 14 iunie. Aceasta ar fi obținut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală a performanțelor profesionale.

„Referitor la declarațiile făcute de ex-șefa Direcției generale asistență socială. Am urmărit cu mare atenție interpretările în spațiul public pe care le are. Cei care sunt în primărie cunosc în detaliu atât la nivelul executivului, cât și la nivelul legislativului că subiectele legate de administrarea direcției vin cu probleme din luna noiembrie a anului trecut. Au fost și continuă să fie conflicte interne în cadrul echipei din direcția menționată, or, pentru mine ca primar este foarte important ca oamenii să privească în aceeași direcție. Nu este un secret ceea ce se întâmpla la nivelul direcției respective”, menționează Ion Ceban.

Tatiana Bucearschi a declarat pentru Ziarul Național că a fost demisă la solicitarea consilierei socialiste Eugenia Ceban, mama primarului capitalei, care l-ar promova pe Boris Gîlca în această funcție.

„Cel mai interesant este că e vorba de evaluarea pe anul 2020, an în care am fost premiată, inclusiv cu diplome, pentru că am ținut la control pandemia și sfera socială la nivel de municipiu. Au hotărât să se izbăvească de mine ca să-l pună în loc de domnul Gîlca, care este și astăzi ilegal în funcția de adjunct al direcției. Am înregistrări în care Eugenia Ceban îmi spune să-mi i-au «catrafuțele» și să plec”, a declarat Tatiana Bucearschi pentru Ziarul Național.

Aceasta spune că va ataca dispoziția primarului Ion Ceban în instanța de judecată.

În luna iulie a anului 2019, Tatiana Bucearschi a fost numită în funcția de șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente