Autoritățile municipale: „În această duminică nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19 în Chișinău”

vaccinare1
Foto:Facebook/Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că în această duminică (13 iunie) pe teritoriul Chișinăului nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19. Totuși, acesta a menționat că bilanțul cazurilor COVID-19 în capitală este de circa 106 400.

„Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de circa 20 de cazuri la 100 000 în ultimele 14 zile”, a menționat Ceban.

De asemenea, acesta a amintit că, pe parcursul lunii mai 2021, gradual, a fost sistată activitatea spitalelor strategice COVID din municipiu, spitalele revenind la profilurile de specialitate de până la pandemie. Doar 2 instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID-19:
# centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo (pentru triaj și ca staționar, inclusiv cu secția de terapie intensivă pe șase paturi);
# maternitatea municipală nr. 2 (pentru femeile gravide suspecte și confirmate cu COVID-19).

Copiii suspecți sau confirmați cu COVID, sunt internați la Institutul Mamei și Copilului (MSMPS, prin ordin, a stopat recent internarea la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii).

„Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este astăzi de 359 de paturi de staționar și 100 de paturi triaj la Centrul „COVID-19” MoldExpo,  și 40 de paturi la Maternitatea municipală nr. 2.
Rămânem, totuși, în alertă și bine pregătiți în caz de o nouă agravare a situației epidemiologice, spitalele municipale pot reveni la activitate ca spitale strategice COVID în circa 24 – 48 ore”, a mai adăugat primarul capitalei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente