Ambasada Japoniei susține demersurile de modernizare a Universității de Stat din Moldova

japonia_@-1024×727
Foto: usm.md

Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov a avut astăzi, 9 iunie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Katayama Yoshihiro. La discuții au mai participat Prim-secretarul Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, dl Atsutoshi Hagino și prorectorul pentru informatizare al USM, dl Sergiu Corlat.

În cadrul acestei întrevederi, au fost puse în discuție mai multe subiecte cu privire la perspectivele de colaborare între Universitatea de Stat din Moldova și Ambasada Japoniei în RM, necesitatea intensificării conlucrării dintre Universitate și instituțiile de învățământ superior din Japonia ș. a, transmite usm.md.

Rectorul USM dr., conf. univ. Igor Șarov a accentuat faptul că digitalizarea, securitatea informațională și dotarea sălilor de curs și a laboratoarelor cu echipamente multimedia de ultimă generație sunt unele dintre obiectivele prioritare pentru USM. O alta prioritate este eficiența energetică și experienta Japoniei privind valorificarea energiei regenerabile este semnificativă pentru Republica Moldova, în genere, și pentru instituțiile de învățământ și centrele de cercetare din țara noastră, în particular. Acest subiect important se află pe agenda Universității de Stat din Moldova în sensul implicării active în procesul de realizare a măsurilor de eficiență energetică și a contribuției la securitatea energetică a Republicii Moldova.

La rândul său, E.S. Katayama Yoshihiro și-a arătat deschiderea maximă pentru aprofundarea relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ambasada Japoniei în Republica Moldova nu doar prin susținerea studierii limbii și culturii japoneze în cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, ci și prin promovarea bilaterală a tot ce înseamnă educație și cultură de înaltă calitate.

Menționăm că Universitatea de Stat din Moldova a pus bazele unui parteneriat de perspectivă și are relații bune cu universități și insituții din Japonia, acest fapt fiind atestat de acordurile de colaborare încheiate. Cel mai recent acord a fost semnat la 14 mai 2021 cu Universitatea TSUKUBA din Japonia privind organizarea mobilităților academice pentru studenții și profesorii ambelor instituții de învățământ superior.

În urma discuțiilor, s-a convenit să fie identificate căile de realizare a posibilităților de extindere a colaborării dintre USM și instituțiile de învățământ superior, de cercetare și culturale din Japonia.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente