(video) Date MSMPS. Majoritatea persoanelor imunizate o reprezintă bărbații – 60 %, iar peste 70 % dintre cei vaccinați au peste 50 de ani

Coronavirus vaccine, Delft, Netherlands – 02 Feb 2021

Crește numărul persoanelor din Republica Moldova, vaccinate împotriva noului coronavirus. Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 480 131 de doze. Datele au fost prezentate de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în cadrul unei conferințe de presă.

„S-a constatat reducerea numărului cazurilor cu 35 % față de săptămâna precedentă. Până acum au fost administrate 480 131 de doze. 11 % din populație a fost vaccinată. 366 600 – cu prima doză, 113 532 – cu ambele doze. Până acum, Moldova a recepționat 931 900 de doze de vaccinuri anti-COVID. Peste 520 de puncte de vaccinare sunt deschise în țară. Din numărul total, 52 % din vaccinuri au fost epuizate. Cele mai multe doze de vaccin administrate sunt AstraZeneca, Pfizer și Sputnik.”, au menționat autoritățile din sănătate.

Totodată, aproximativ 82 % din lucrătorii medicali sunt vaccinați cu o singură doză, iar cu ambele doze 68 %.

Majoritatea persoanelor vaccinate o prezintă bărbații, alcătuind 60 % din populația vaccinată, iar peste 70 % din populația vaccinată o prezintă persoanele peste 50 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente