CEC a amânat pe mâine subiectul privind modificarea numărului secțiilor de votare din străinătate

unnamed (9)

Membrii Comisiei Electorale Centrale au amânat dezbaterea proiectului de Hotărâre care prevede modificarea anexei cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

La propunerea lui Vladimir Șarban, membrii CEC au amânat examinarea „subiectului pentru modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4966 din 5 iunie 2021 „Cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate  pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”.

Totodată, la ședința de astăzi a CEC au participat doar șase membri din nouă. Cei care au lipsit sunt Andrei Volentir, Vasile Gafton și Veaceaslav Agrigoroae, cei care au votat sâmbătă pentru constituirea doar a 139 de secții de votare în diasporă.

Amintim că, la 5 iunie curent, CEC a votat pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate, asta deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală informează că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost constituite, în total, 2 142 de secții de votare.

Totodată, astăzi a avut loc protestul din fața sediului Comisiei Electorale Centrale, organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate, după ce CEC a decis să deschidă doar 139 de secții de votare peste hotare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente