Blocul „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel decizia CEC privind numărul secțiilor de votare

Cine-e-Renato-Usatîi
Foto:Sursă foto: partidul nostru

Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care aceasta a refuzat majorarea numărul secțiilor de votare în străinătate.

Potrivit lui Renato Usatîi, hotărârea vine în contradicție cu principiile unui stat democratic și lezează drepturile sale fundamentale prevăzute în Constituție și Codul electoral în ceea ce privește dreptul de a fi ales.

„Astăzi, 06.06.2021, ora 2.39 Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, Hotărârea CEC prin care cinic s-a refuzat majorarea numărul secțiilor de votare în străinătate. Considerăm că prin această Hotărâre, cetățenii Republicii Moldova aflați în afară țării au fost privați de dreptul constituțional de VOT. Blocul electoral „Renato Usatîi” este solidar cu cetățenii noștri din diasporă”, a scris Renato Usatîi pe o pagină socială.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă peste hotare 139 de secții de votare, asta în timp ce Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții în condițiile când la alegerile prezidențiale nu se ajungeau buletine de vot la multe secții din diasporă. Propunerea a venit din partea secretarului general al CEC, Maxim Lebedinschi, fost socialist, care a fost susținută de către membrii CEC cu cinci voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente