Blocul Socialiștilor și Comuniștilor a propus semnarea unui angajament cu trei promisiuni celor de la PAS

pas-bloc
Foto: https://primul.md/

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) a propus Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să semneze un angajament comun. Într-un briefing de presă, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a declarat că reprezentanții BECS au semnat astăzi, 4 iunie, angajamentul, ce urmează să fie expediat și celor de la PAS.

„Propunem colegilor din PAS o dezbatere publică unde să fie și semnarea unui angajament public, deoarece înțelegem că în viitorul parlament principalele forțe vor fi blocul de stânga și PAS”, a declarat Batrîncea.

Angajamentul conține:

„Pornind de la principiul că suveranitatea aparține poporului, iar interesele suverane ale cetățenilor trebuie să fie proiecția acțiunilor demnitarilor de stat. Evidențiind rolul decisiv al Legislativului în republica parlamentară, cum este țara noastră. Subliniind importanța primordială a dezvoltării și modernizării Republicii Moldova. Conștientizând miza actualelor alegeri parlamentare pentru soarta țării. Luând în calcul faptul că forțele noastre politice sunt dominante în societate și trebuie să poartă o responsabilitate deosebită față de cetățeni.

Noi, semnatarii acestui angajament public, ne asumăm responsabilitatea că în viitorul parlament nu vom promova legi și reforme anti-sociale, anti-populare, care să ducă la degradarea țării noastre. În mod special, promitem:
# să nu majorăm vârsta de pensionare;
# să nu lichidăm raioanele ca formă administrativ-teritorială, precum și să nu reducem numărul de primării din țară;
# să nu admitem sub nicio formă vânzarea pământului agricol pentru cetățenii străini sau companiile străine.”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente