Peste 160 de elevi din Moldova au fost premiați la un concurs de matematică organizat de Asociația ICAR

foto 6
Foto: Asociației ICAR

Circa 430 de elevi de la mai multe instituții de învățământ din țară au participat la ediția din anul curent a concursului „Foaie matematică. În memoria lui Vasile Suceveanu”, organizat de Asociația ICAR.

Competiția, care este organizată începând cu anul 2015, este singurul concurs la care orice elev se poate înscrie fără a i se cere o recomandare de la profesor şi a fi înaintat de liceu. Scopul organizatorilor este să promoveze motivația pentru performanță în științele reale, precum și să atragă atenția publică asupra problemei accesului copiilor apți de performanță la studii de calitate.

La ediția din 2021 s-au înscris 429 de elevi din clasele I-XI. În legătură cu situația pandemică din țară, unii elevi au rezolvat probele de concurs în regim online.

În rezultatul jurizării, 22 de elevi au obținut locul I, alți 34 – locul II, 38 de elevi s-au învrednicit de locul III, iar 69 – de mențiuni.

În organizarea ediției din anul curent a concursului au fost antrenați 33 de profesori corectori.

Concursul „Foaie matematică. În memoria lui Vasile Suceveanu” a fost organizat în cadrul proiectului „Promovarea interesului pentru disciplinele reale în învățământul general”, implementat de Asociația Obștească ICAR, cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, Departamentul Buna Guvernare.

În cadrul aceluiași proiect, Asociația ICAR a organizat, în noiembrie 2020, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, ediția a X-a a concursului „In Memoriam Mihai Marinciuc”. Competiția intelectuală a întrunit 508 de elevi din 55 de licee și gimnazii din țară.

Totodată, Asociația ICAR a dezvoltat o comunitate a profesorilor problemiști, din care fac parte peste 50 de cadre didactice care predau matematica, fizica și informatica, dar și învățători de clasele primare.

Scopul general al proiectului este creșterea calității procesul de învățare a științelor reale. Cel puțin 200 de elevi au avut posibilitatea să-și dezvolte cunoștințele și competențele în domeniul matematicii și fizici, accentul fiind pus pe copiii din grupurile cu risc sporit. Totodată, proiectul țintește îmbunătățirea competențelor profesionale a zeci de profesori din domeniul științelor reale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente