La Chișinău încep lucrările pentru prima parcare automatizată situată în centrul orașului

1

Primăria municipiului Chișinău și Universitatea Tehnică a Moldove dau start lucrărilor de construcție a primei parcării automatizate din centrul Chișinăului, aceasta va avea patru nivele și va deține 40 de locuri de parcare. 

„Suntem în procedura de definitivare a studiului de oportunitate de a construi parcări în municipiul Chișinău împreuna cu cei câștigători la licitație «BSI». La fel avem parteneri din Romania, paralel facem studiu cantitativ și calitativ de eventuale costuri. De asemenea, în acest an ne propunem să facem mai multe locuri parcare și în alte zone ale municipiului Chișinău”, susține primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Edilul a mai comunicat că prima zonă pentru alte locuri de parcare care este studiată acum este centrul Chișinăului, perimetrul străzilor Albișoara, Alexei Mateevici, Mihai Viteazul și nemijlocit str. Ismail. Totodată, Ion Ceban a spus că anul acesta urmează să apară o parcare cu 500 de locuri la Parcul Izvor.

Dariu Valentin, directorul companiei de construcție a parcării, a comunicat că, construcțiile parcării automatizate din centrul Chișinăului vor începe probabil chiar astăzi și vor în mediu 2-3 luni, totul depinde de costurile destinate construcției.

Costul staționării va fi unul accesibil, spune directorul companiei, acum nu pot fi fixate costuri fixe pentru că nu se știu în totalitate cheltuielile de proiect.

Parcarea automatizată va avea patru nivele și va dispune de 40 de locuri de parcare.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente