(foto) Începe vara cu Teatrul „Alexei Mateevici”. La ce spectacole poți merge în luna iunie

Без имени-1 копия

Începe sezonul estival cu Teatrul „Alexei Mateevici”. În prima luna a verii ți-a pregătit un repertoriu „fierbinte”, iar pe 1 iunie, de Ziua Mondială a Copilului aduce în scenă spectacolul „Jack și Vrejul de fasole”, un basm vechi de cinci mii de ani, un univers magic al copilăriei, unde poți parcurge pățaniile lui Jack și ale mamei sale.

După vizionarea spectacolului, copii vor participa, gratuit, la un atelier de origami.

Atelierul constă în plierea creativă hârtiei, urmată de activități ghidate prin care copiii vor realiza bomboane, flori, broscuțe, bărcuțe, solnițe din hârtie colorată. La final, vor primi materiale și instrucțiuni pentru crearea unor noi obiecte împreună cu familia.

În data de 4 mai va avea loc spectacol „Aici, Moscova!”, în regia Nelley Cozaru.

Spectacolul oferă publicului una dintre cele mai emoționante istorii legate de relația dintre cel mai mare dictator – tiran-călău al omenirii și fiica sa, unica persoană pe care a iubit-o cu adevărat.

Iar in data de 12 si 13 iunie , #TAM vă așteaptă la spectacolul „Martiri” de Marius von Mayenburg, montat de Luminița Țâcu. Este o istorie care vorbește despre o credință distructivă. Un spectacol-demonstrație.

La mijloc lunii aveți parte de o porție de „Iluzii” în regia lui Sorin Militaru (România).

Piesa nu conține acțiune scenică, decorurile, cu care sunteți obișnuiți în teatru. Este o istorie povestită despre viața conjugală a două cupluri – Albert și Margaret, Sandra și Dany.

Fiecare monolog static, de altfel, este un pas spre povestea următorului erou. Treptat, atât personajele, cât și spectatorul, încep să aibă senzația că nu există absolut nicio stabilitate în lume. Sentimentele care au legat oamenii de o jumătate de secol sunt o iluzie; dragostea și încrederea sunt o iluzie. Viața care a fost trăită, cuvintele care au fost rostite, sunt toate puse la îndoială.

La sfârșitul lunii, Teatrul „Alexei Mateevici” te așteaptă la premiera: „Jubileul” de A. P. Cehov în regia lui Slava Sambriș și o expoziție inedită a pictorului Dorin Nebunu.

Fiți cu ochii pe pagina de Facebook a Teatrului „Alexei Mateevici”, pentru a nu rata cele mai importante evenimente.
BILETE ONLINE: pe iTICKET.MD sau le puteți rezerva la numărul de telefon: 060 470 600

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente