Specialiștii Asociației de Stat a Drumurilor, formați la UTM în domeniul reparației și întreținerii drumurilor

1-25

Peste 40 de responsabili tehnici și specialiști ai Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au absolvit cursul „Tehnologii moderne de executare a lucrărilor de construcție, reparație și întreținere a drumurilor” din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM), iar conducerea ASD și UTM, împreună cu formatorii cursului le-au înmânat certificate de formare profesională continuă.

În cadrul cursului au fost studiate problemele actuale și strategia de dezvoltare a ramurii rutiere, materialele moderne, tehnologia şi organizarea lucrărilor de întreținere a drumurilor, tehnologiile şi mecanismele moderne de construcție, reconstrucţie şi reabilitare a drumurilor şi podurilor, managementul lucrărilor de drumuri şi poduri la întreprinderile de ramură, asigurarea şi controlul calității lucrărilor de construcție reparaţie şi întreținerea drumurilor, cât și securitatea și sănătatea în muncă.

Cursul a fost organizat cu scopul formării abilităților practice de aplicare a tehnologiilor moderne la etapa de construcție – exploatare – întreţinere a lucrărilor de infrastructură, precum şi la etapa de realizare, inclusiv pregătirea pachetului de documentație pentru organizarea acestor activități.

Programul a fost asigurat de Centrul de Cercetare Construcții Rutiere al Universității Tehnice a Moldovei, în cadrul contractului de colaborare dintre UTM și ASD privind formarea profesională continuă.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente