Online, mixt sau fizic? Cum studenții vor susține în acest an tezele de licență și master la universitățile din Moldova

My Post (2)

În Republica Moldova avem mai multe instituții de învățământ superior care pregătesc specialiști în diferite domenii. După cum știți, se apropie perioada susținerii tezelor de licență și master. Astfel, am decis să aflăm cum studenții vor susține examenele în acest an. Online, fizic sau mixt? Aceasta a fost întrebarea noastră.

# Universitatea de Stat din Moldova

Susținerea tezelor de licență și master se va desfășura online.

# Universitatea Tehnică a Moldovei

Susținerea tezelor de licență și master se va desfășura online, dar cu unele mici excepții.

„Sunt doar două specialități cu un număr mic de absolvenți care au solicitat susținerea examenului de licență cu prezență fizică. În rest – toți online”, spune Dinu Țurcanu, prorector la UTM.

# Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”

Online și fizic.

„Susținerea tezei de licență va avea loc cu prezența fizică a studenților, iar susținerea tezei de masterat se va desfășura online”, spune Solcan Angela, prorectoră pentru activitatea didactică.

# Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Susținerea tezelor de licență se va desfășura online.

„Susținerea publică a tezei de licență este o parte componentă obligatorie a examenului de absolvire. În acest an, din cauza epidemiei COVID-19, conform deciziei Senatului universitar, susținerea tezelor se realizează în regim online”, a menționat prim-prorectora Olga Cernețchi.

# Universitatea Agrară de Stat din Moldova

Online.

Contactați de #diez, reprezentanții universității ne-au anunțat că susținerea tezelor în acest an va avea loc în regim online. Decizia este luată pentru toate facultățile din cadrul universității.

# Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

„Susținerea tezelor de licență și de master vor avea loc la distanță, online, prin aplicația Google Meet. Este un regulament cu privire la susținerea tezelor de licență și master pentru acest an, avem și instrucțiuni pentru studenți ca ei să cunoască procedura”, spune prim-prorectora pentru activitatea didactică, Lidia Pădureac.

# Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul

Format mixt.

„Susținerea tezelor va avea loc în format mixt. Am aprobat o metodologie în acest sens care prevede că fiecare facultate decide în parte ce sistem va adopta. Spre exemplu, la Facultatea de Economie va fi în format mixt, respectiv susținerea tezelor de master va avea loc online, iar a celor de licență – fizic”, spune Chiciuc Liudmila, prorectoră pentru activitatea didactică.

# Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport

Online.

La toate patru facultăți susținerea tezei de licență cât și cea de master va avea loc online.

# Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Fizic.

„Toate examenele vor fi cu prezență fizică. La unele discipline teoretice la care și procesul didactic s-a desfășurat tot anul online ar putea fi susținerea online”, ne-au comunicat reprezentații instituției de învățământ.

# Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”

Online, dar nu-i decizia finală. Reprezentanții instituției de învățământ ne-au comunicat că, la moment, se lucrează la acest aspect și va fi luată o decizie în acest sens cât mai curând.

# Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

Licență și master – online.

# Universitatea de Studii Europene din Moldova

Format mixt.

Decizia este luată de fiecare facultate în parte. De exemplu, la Facultatea de Economie e cu prezența fizică. Despre aceasta ne-au spus reprezentanții instituției de învățământ.

# Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia

Format mixt.

„Unele specialități vor fi susținute în format online, iar la facultatea de muzică susținerea examenului de licență se va desfășura cu prezență fizică”, ne-au spus reprezentanții instituției de învățământ.

# Universitatea Liberă Internațională din Moldova

Format mixt.

„Cu prezența fizică (pentru toți studenții care se pot prezenta) în conformitate cu Regulamentul ULIM privind organizarea examenului de finalizare a studiilor superioare de licență (ciclul I) și Regulamentul ULIM privind organizarea studiilor superioare de master (ciclul II).

În regim online (pentru studenții din grupa de risc sau care nu se pot prezenta din motive de sănătate) în conformitate cu Metodologia privind organizarea examenului de finalizare a studiilor superioare de licență/master în condiții de Pandemia COVID-19, aprobata la Senat din 28 aprilie 2021”, ne-au comunicat reprezentanții instituției de învățământ.


Universitățile care lipsesc din această listă nu au răspuns la solicitarea noastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente