Comisia Electorală a acreditat 43 de observatori pentru monitorizarea alegerilor din 11 iulie

Comisia-Electoral-Central-ar-fi-ters-datele-despre-finan-atorii-campaniei-din-2016-pe-noul-site–52950-1545844316

Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 28 mai 2021, 43 de observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Aceștia reprezintă Institutul Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Rețeaua Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), Comisia Electorală Centrale a Federației Ruse și Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI.

Până în prezent, pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, CEC a acreditat 129 de  observatori, din care 71 de observatori naționali și 58 de observatori internaționali.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de șapte zile până la  ziua alegerilor, adică 3 iulie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente