Tinerii din comunități etnice, religioase și lingvistice pot participa la o școală de vară gratuită. Care sunt condițiile

școală

Platforma Tineretului pentru Solidaritatea Interetnică din Republica Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională prin Black Sea Trust, proiectul Fondului german Marshall din Statele Unite, invită reprezentanții din comunități etnice, religioase și lingvistice să participe la proiectul „Împuternicirea tinerilor din grupurile minoritare”.

Proiectul are drept scop informarea și educarea tinerilor, reprezentanți ai minorităților cu privire la drepturile omului, accentul fiind pus pe drepturile minorităților.

Proiectul cuprinde trei etape

# Prima etapă este școala de vară.

Școala de vară va dura șase zile, aceasta va avea loc în unul dintre complexele etno-turistice ale Moldovei. În afară de metodele de predare clasice, cum ar fi seminare și prelegeri, în cadrul școlii vor fi folosite metode de predare non-formale, panouri de discuții, conversații informale cu oaspeții. Formatorii și experții din cadrul școlii vor fi persoane emerite în domeniul drepturilor omului de nivel național cât şi membri ai diferitelor organisme și organizații care activează în domeniul drepturile omului și drepturile minorităților.

# A doua etapă este mentoratul.

În această etapă, participanții vor fi ghidaţi de mentori în domenii precum: advocacy, dezvoltarea instituțională, activismul civic. Perioada de mentorat va contribui la aprofundarea participanţilor în domeniul drepturilor omului şi în acelaşi timp va oferi spaţiu şi susţinere ca tinerii să participe în organizarea forumului.

# A treia etapă este forumul.

Evenimentul va avea loc sub forma unui eveniment hibrid online-offline – simultan în patru locuri fizice diferite de reședință compactă a minorităților, locația a patra va fi Chișinău. Partea inovatoare a forumului este că anul acesta platforma de discuţii nu se concentrează numai la nivel central, ci și la nivel regional. Astfel participanții din regiunile de reședință compactă a minorităților vor participa la forum concomitent.

Proiectul se va desfășura în perioada 22-27 iunie 2021.

Cine poate participa?

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care reprezentă grupurile naționale, etnice, religioase, lingvistice, reprezentanți ai societății civile, lucrători ai organizațiilor neguvernamentale, jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului și toți cei interesați de domeniul protejării drepturilor minorităților. Este încurajată în mod special participarea tinerilor din regiuni.

Limba de lucru a școlii este rusa, dar următoarele etape vor avea accesibilitatea lingvistica maxima pentru minorităţi.

Organizatorii oferă cazare și masă gratuit. Toți participanții vor fi rambursați pentru cheltuielile de călătorie.
Pentru a participa la proiect, completați acest formular până pe 13 iunie.

Pentru mai multe informații, organizatorii roagă să fie contactați telefonic 0695 82 330 (Mihai Platinda) sau prin e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente