„Ședința nu a avut loc și nici nu va avea loc.” Miniștrii nu au ajuns la consens în privința mai multor subiecte

guvern
Foto: gov.md

După ce ieri, 26 mai, cabinetul de miniștri nu a ajuns la un consens în privința câtorva subiecte de pe ordinea de zi, aceștia au programat o nouă ședință pentru ziua de azi, 27 mai. Totuși ședința nu a avut loc.

Deși ședința a fost programată pentru ora 8.30, cabinetul de miniștri așa și nu s-a mai întrunit.  Reprezentanții Direcției comunicare și protocol Cancelaria de Stat au declarat pentru deschide.md că „ședința nu a avut loc și nici nu va avea loc. Erau incluse pe ordinea de zi patru subiecte și nu s-a ajuns la un consens. De aceea ședința nu va mai avea loc”.

Ce nu s-a hotărât ieri? Este vorba despre un grant din partea SUA, în valoare de 90 de milioane de dolari, și cel de-al 11-lea amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele-cheie, semnat la 28 septembrie 2016.

Votarea acestor două hotărâri s-a blocat din motiv că ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, nu au susținut proiectele. La ședința de ieri nu a fost prezent nici ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Tot ieri, ministrul de Interne și cel al Agriculturii au menționat că li s-ar interzice să semneze anumite documente pentru acordarea unor granturi din partea Fondului Global de Mediu și din partea Japoniei. Motivul ar fi faptul că aceștia îndeplinesc funcțiile în regim de interimat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente