Studenții de la Universitatea de Medicină vor susține tezele de licență în regim online în acest an

blocul-central-1024×684-920×614

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat că tezele de licență în acest an vor fi susținute în regim on-line.

„Susținerea publică a tezei de licență este o parte componentă obligatorie a examenului de absolvire. În acest an din cauza epidemiei COVID-19,  conform deciziei Senatului universitar, susținerea tezelor se realizează în regim on-line”, a menționat prim-prorectora Olga Cernețchi.

Silvia Stratulat, șefa Departamentului Didactic și Management Academic, a subliniat că studenții prezintă rezultatele cercetării realizate și sunt apreciați de comisiile de evaluare a tezelor de licență, constituite prin ordinul rectorului, în baza criteriilor stipulate în Regulamentul cu privire la elaborarea și susținerea tezei de licență în USMF „Nicolae Testemițanu”.

„În premieră, în acest an, conducătorii tezelor de licență nu vor evalua lucrările în cadrul susținerii publice, doar vor asista la prezentarea acesteia și vor participa la discuții. Comisia, însă, va evalua teza de licență conform următoarelor criterii: calitatea cercetării realizate, redactarea și respectarea regulilor de structurare,  bibliografia, expunerea orală și precizia răspunsurilor la întrebările examinatorilor”, a precizat Silvia Stratulat.

Procesul de susținere publică a tezelor de licență a fost inițiat la 17 mai și se va încheia în data de 28 mai, în conformitate cu orarele aprobate pentru fiecare program de studii: Medicină, Medicină preventivă – 17-28 mai;  Farmacie și Optometrie – 24-28 mai, Stomatologie – 25-28 mai.

Menționăm că, în anul curent, examenul de absolvire se va desfășura în două etape: susținerea on-line a tezei de licență și testarea asistată la calculator în Sistemul Informațional de Management Universitar, probă ce constă în rezolvarea unui test ce conține 100 de itemi. Nota obținută la această etapă de evaluare este irevocabilă și nu poate fi contestată.

În acest an, examenele de absolvire vor fi susținute de 1000 de studenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente