Maia Sandu, întrevedere cu trei europarlamentari aflați în vizită la Chișinău. „Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni”

191109282_1592416870966926_2266669886983026737_n

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întâlnire matinală cu trei europarlamentari: Siegfried Mureșan, Andrius Kubilius și Andrej Halicki. În cadrul acestei ședințe oficialii au discutat despre situația politică din țară, dar și despre procesul de organizare a alegerilor anticipate din 11 iulie.

„Este foarte important să asigurăm tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota. Mi-am exprimat speranța că suficienți oameni vor sprijini la alegeri transformarea Republicii Moldova într-un stat modern. Acest lucru ne va permite să pornim o reformă veritabilă a justiției și un efort conjugat anticorupție în țară. Iar odată cu deblocarea asistenței externe, vom putea lansa planul de recuperare economică a Republicii Moldova și moderniza țara. Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni în realizarea acestei viziuni.” a declarat șefa statului.

De cealaltă parte, președintele delegației parlamentului european pentru relațiile cu țara noastră, Siegfried Mureșan, a venit și el cu un mesaj în care a ținut să o felicite pe Maia Sandu pentru declanșarea anticipatelor și a transmis că „ … cu cât viitorul guvern va fi mai ambițios în reforme, cu atât UE va sprijini mai mult Moldova”.

„Acum, cel mai important lucru este ca alegerile parlamentare să fie bine organizate, să respecte toate standardele internaționale și ca toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă în ziua votului se află în țară sau peste hotare, să poată vota. De asemenea, așteptăm ca Guvernul Republicii Moldova și Comisia Electorală Centrală să organizeze un număr suficient de secții de votare peste hotare pentru ca toți cetățenii Republicii Moldova să poată vota.”, a mai declarat eurodeputatul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente