26 mai, ultima zi când cetățenii din diasporă se pot înregistra pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Alegeri-1-1

Cetățenii Republicii Moldova care vor să participe la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie se pot înregistra în prealabil până mâine. Serviciul opțional este oferit de către Comisia Electorală Centrală.

Pentru a se înregistra în prealabil, cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care în ziua alegerilor se vor afla în străinătate, precum și cei din localitățile din stînga Nistrului, trebuie să acceseze pagina web oficială www.alegator.md, selectează opțiunea „Înregistrarea prealabilă”, după care urmezi pașii indicați în aplicație.

Scopurile înregistrării prealabile sunt de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale, în vederea constituirii secţiilor de votare suplimentare, precum și de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Înregistrarea prealabilă nu este obligatorie. Cetăţenii care în ziua alegerilor se vor afla peste hotarele țării și care, din diferite motive, nu se înregistrează în prealabil, îşi pot exercita dreptul de vot prezentându-se la orice secţie de votare constituită în afara ţării.

Amintim că până astăzi, 93 de mii de cetățeni s-au înregistrat, în timp ce la alegerile prezidențiale s-au înregistrat circa 60 de mii.

Totodată, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a propus CEC deschiderea unui număr mal mare de secții de votare peste hotare. E vorba de dublarea numărului secțiilor în locațiile unde a fost extinsă ora de votare sau unde s-au epuizat buletinele de vot.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente