Despre munca online. Vezi care sunt impresiile participanților hackathon-ului „Inovație pentru munca la distanță”

1-3-900×505

Era muncii la distanță abia începe, iar organizația Dreamups găsește soluții inovative în doar 48 de ore. În cadrul sesiunii „Târgul de idei” au fost create echipele de lucru pentru hackathon. Aplicanții în eveniment cu sau fără o idee de afacere au avut oportunitatea să formeze echipe sau să se alăture ideilor care le-au plăcut. La acest eveniment s-au înscris peste 140 de oameni care lucrează la diferite aplicații ce ar soluționa probleme urgente.

Timp de trei zile, opt echipe care lucrează la soluțiile lor au avut parte de sesiuni de mentorat și de workshop-uri. Aceștia au aflat care sunt tendințele în remote work, munca în hackathon, cum trebuie să dezvolte un customer development și care este secretul unui pitch deck șocant. Iată câteva opinii!

Victoria Bobeica: „Lucrez la distanță de mai bine de jumătate de an și tema pentru mine este foarte actuală. Respectiv, am interes pentru așa tip de evenimente. Pentru mine hackathon-ul este o oportunitate pentru networking și ca să fac parte din o echipă bună, cu oameni care se întâlnesc cu aceleași probleme ca și mine. Aștept ca rezultatul de mâine să fie o muncă comună și să învățăm din toată activitatea colegilor noștri”.

Andrei Ceban: „Am aflat despre acest eveniment pe LinkedIn și am aplicat, deoarece acest domeniu mă interesează. Consider că trăim într-o situație fără precedent și mottoul acestui hackathon de a crea inovație pentru munca la distanță este foarte binevenit”.

Corina Prigorschi: „Sunt impresionată de hackathon, fiind prima mea participare în astfel de eveniment. Credeam că va fi ceva formal, dar discutăm cu colegii din prima zi și este foarte interesant. Îmi place conceptul evenimentului, deoarece se strâng oameni din diferite backgrounduri, care vor să contribuie la implementarea ideilor în soluții practice”.

Echipele au conceptualizat aplicații printre care soluționarea inducției oamenilor în companii, micșorarea irosirii mâncării, plătirea facturilor într-un mod mai simplu și accesibil, centralizarea serviciilor pentru bunăstarea oamenilor etc.

Astăzi, pe 23 mai, la ora 16.00, va avea loc DEMO DAY, eveniment la care poți să te conectezi ca să vezi la ce au lucrat echipele remote timp de 48 de ore. Mai multe detalii găsești pe pagina evenimentului și pe Facebook Dreamups. Te așteptăm să fii cu noi LIVE!

Hackathon-ul Catalyst este organizat de Dreamups, partener general Orange Moldova și face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021, realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei în cadrul Proiectului Tekwill implementat de ATIC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente