Nu există vaccin împotriva virusului de știri false. Participă la „Imunizare la dezinformare” pentru a învăța cum să nu fii vulnerabil în fața infodemiei actuale

189925861_2954821191504796_8785261609427600197_n

Pandemia a avut un impact major asupra sănătății mondiale, mai ales asupra conștiinței umane. Pentru a nu fi vulnerabili în fața infodemiei actuale, Tinerii Ambasadori Europeni vă invită să participați la evenimentul: „Imunizare la dezinformare”, unde veți primi suplimentele necesare pentru a întări sistemul imun împotriva știrilor false și a dezinformării.

Sesiunea va adresa problema mediatizării știrilor cu conținut eronat, agravată în perioada pandemiei COVID-19 și nu numai. De asemenea, pe lângă schimbul de cunoștințe și practici, partea informativă va include tipurile de știri false, modurile de propagare și metodele de detectare ale acestora, însoțită de exerciții practice pentru a putea testa cunoștințele dobândite.

Evenimentul va avea loc în data de 26 mai, la ora 15.00 în cadrul Centrului de Comunicare și Informare Europe Café (strada Alexei Şciusev, 97), dar și în mediul virtual. Prezența va fi permisă la maximum 10 persoane, iar măștile de protecție și păstrarea distanței vor fi obligatorii. De aceea, doar primii 10 înregistrați pentru participare la Europe Café se vor putea alătura sesiunii offline. Înscrie-te la eveniment prin formularul respectiv și verifică poșta electronică înainte de eveniment pentru a primi linkul necesar pentru sesiunea online. Mai multe detalii poți afla aici.

Aproape 500 de tineri din UE și din vecinătatea estică a acesteia acționează în prezent ca Tineri Ambasadori Europeni (YEA) în cadrul Parteneriatului Estic. Aceștia organizează regulat evenimente comunitare locale în țările lor și participă la evenimente internaționale pentru a promova valorile europene. Mai mult decât atât, inițiativa e în proces de recrutare a Tinerilor Ambasadori Europeni. Aplicarea este deschisă tuturor celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc în una dintre țările membre UE sau din cadrul Parteneriatului Estic.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În ultimii 10 ani, eforturi colective au adus beneficii considerabile cetățenilor acestor țări, inclusiv mai mult comerț, mobilitate, creșterea dezvoltării economice și o calitate mai bună a vieții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente