Microsoft va elimina în iulie Flash Player de pe dispozitivele cu Windows 10

windows-recomienda-desinstalar-adobe-flash___ed5UnOdwG_1200x630__1
Foto:cnet.com

Microsoft a decis eliminarea definitivă a Adobe Flash Player din sistemul de operare Windows 10. Începând din iulie 2021, eliminarea software-ului care a ajutat la modelarea internetului va deveni o parte obligatorie a ciclului de actualizare Windows 10.

Într-o postare pe blogul Windows se anunță că în curând Flash Player va fi eliminat în luna iulie de pe dispozitivele cu Windows 10. Cu toate acestea, dacă doriţi să eliminaţi Adobe Flash mai devreme, Microsoft vă permite să faceţi acest lucru instalând manual KB4577586, care poate fi găsit în catalogul său de actualizări Microsoft, scrie adevărul.ro.

În iulie 2017, Microsoft, Adobe şi un consorţiu al partenerilor lor au anunţat că Adobe Flash Player nu va mai fi acceptat din decembrie 2020. Decizia a fost luată deoarece opţiunile mai sigure şi mai eficiente precum HTML5, WebGL şi WebAssembly au înlocuit în mare măsură vechea tehnologie.

În ianuarie 2021, Adobe Flash Player a fost dezactivat în mod implicit pentru majoritatea utilizatorilor Windows. Cu toate acestea, clienţii business, de exemplu, aveau încă opţiunea de a-l utiliza în condiţii specifice.

Toate browserele majore au încheiat, de asemenea, suportul pentru Flash Player. Pe parcursul existenţei sale, Flash Player a fost afectat de mai multe probleme de securitate, inclusiv vulnerabilităţi critice. Istoria sa lungă şi tulbure include diferite tipuri de malware precum o versiune rău intenţionată plasată în Google Play

Aşa cum a fost arătat şi de către cercetările ESET, Adobe Flash Player a fost folosit de grupul Turla APT pentru a-şi păcăli ţintele să descarce programe malware.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente