Eurovision 2021: iată cele 10 țări care s-au calificat în etapa finală a concursului. România nu se regăsește în lista finaliștilor

gallery-19_10

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marți seara în Țările de Jos, la Rotterdam, cu o primă semifinală care s-a desfășurat într-un format restrâns, de pandemie.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă a concursului de muzică.

„Eșecul este pus pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României, o tânără foarte talentată din Cluj, cu o voce cu un timbru aparte, care are însă numai 21 de ani. Iată melodia și scenografia cu care s-a prezentat marți seara pe scena de la Rotterdam.

De altfel, ediția de anul acesta de la Rotterdam începuse deja cu un ghinion pentru România – delegația a trebuit să rămână în carantină în hotel și nu a putut participa la ceremonia de deschidere, care a avut loc duminică seara din cauza unor cazuri de coronavirus înregistrate în rândul altor delegații cazate în același hotel. Conform procedurilor, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel erau obligați să intre în izolare şi să fie testaţi PC, dacă se depista un caz de coronavirus, fie și în rândul altor delegații”, scrie Digi24.

Amintim că reprezentanta țării noastre, Natalia Gordienko, va evolua în cea de-a doua semifinală care va avea loc joi, 20 mai, alături de participanții/participantele din Austria, Polonia, Serbia, Islanda, Cehia, Bulgaria, Elveția, Finlanda, Letonia, Georgia, Portugalia, Albania, Spania, Danemarca, Estonia, Marea Britanie, Grecia și Franța.

Iată țările care s-au calificat în etapa finală a concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente