Știi cum a contribuit Uniunea Europeană la combaterea pandemiei COVID-19? Tinerii Ambasadori Europeni au vorbit despre aportul UE în fortificarea sistemelor de sănătate și au împărțit măști trecătorilor

0-02-05-a818a1472d74ca2e7c1bac0a36f1264b3d37c513d92838c2e288d4d7849297a0_e2100199

1,2 milioane de măști medicale, 16 200 de ochelari de protecție, 348 000 de respiratoare, 330 000 de mănuși, 36 000 de halate de protecție livrate, iar lista poate să continue. Toate acestea sunt despre Proiectul Uniunii Europene și a Biroului Regional OMS pentru Europa, în valoare de 35,2 milioane de euro și cu o durată de doi ani, destinat celor șase țări membre ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În acest context, inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova au vorbit despre aportul UE în fortificarea sistemelor de sănătate și au împărțit măști de protecție trecătorilor.

Tinerii au povestit despre impactul enorm al UE prin asigurarea serviciilor și echipamentelor esențiale pentru pacienți, consolidarea laboratoarelor, sporirea complianței publicului la măsurile de sănătate și despre multe alte acțiuni semnificative pentru Republica Moldova. În același timp, tinerii au vorbit despre cum UE a contribuit la elaborarea și actualizarea Planului național de pregătire și răspuns la COVID-19 și la elaborarea planului de acțiuni pentru implementarea Regulamentului Internațional Sanitar.

Aproape 500 de tineri din UE și din vecinătatea estică a acesteia acționează în prezent ca Tineri Ambasadori Europeni (YEA) în cadrul Parteneriatului Estic. Aceștia organizează regulat evenimente comunitare locale în țările lor și participă la evenimente internaționale pentru a promova valorile europene. Mai mult decât atât, inițiativa e în proces de recrutare a Tinerilor Ambasadori Europeni. Aplicarea este deschisă tuturor celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc în una dintre țările membre UE sau din cadrul Parteneriatului Estic. Mai multe detalii puteți afla aici.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În ultimii 10 ani, eforturi colective au adus beneficii considerabile cetățenilor acestor țări, inclusiv mai mult comerț, mobilitate, creșterea dezvoltării economice și o calitate mai bună a vieții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente