Organizația Dreamups lansează un eveniment online menit să revoluționeze conceptul de „remote work”. Hackathon: „Inovație pentru munca la distanță” vine să găsească pe 21-23 mai, idei inovative pentru modul de viață pe care toți îl avem deja, de mai bine, de un an. Participantele și participanții timp de trei zile vor avea parte de sesiuni de training, networking, sesiuni de mentorat și intervale de timp ca să construiască produse ce vor îmbunătăți munca online.
Cei înscriși în hackathon vor fi împărțiți în echipe în funcție de domeniul sau ideea la care vor lucra timp de 48 de ore, prin implicarea în workshop-uri, ore de mentorat și checkpoints vor genera soluții ce vor îmbunătăți munca online. Participarea este absolut gratuită, iar limba de lucru va fi română.
Iată aici câteva detalii despre workshop-urile din cadrul evenimentului:
Tendințe în remote work cu Elena Oprea
Elena Oprea este în prezent cofondatoare la Gamma – un startup în fază inițială care ajută persoanele să-și găsească consultanți fiscali de top, într-un mod rapid, viabil și confidențial. Ea a lucrat anterior ca manager de proiecte la innovify.com – un digital startup studio cu sediul la Londra, cu o experiență de invidiat în lansarea de start-up-uri, precum payzilch.com, gener8ads.com, showcaser.com, landbay.co.uk și multe altele.
În ultimii patru ani, Elena a fost un mentoră pentru startup-uri în stadii incipiente în mai multe acceleratoare, inclusiv CIEE eLab (Marea Britanie), Dreamups (Moldova) și Flat6Labs (Egipt).
JOI: 20 mai, 18.00-19.00 (RO)
Ideation alături de Victoria Ous
Victoria este Partnership and Talent Management la Codam College, unica instituție de coding peer-to-peer din Țările de Jos, cu un curriculum ce va permite pregătirea următoarei generații de talente tehnologice. Anterior, a condus mai multe programe de accelerare, precum: Rockstart Impact în Nepal, Capital On Stage, Angel Island și Rockstart Answers. Victoria este pasionată de startup-uri tehnologice, blockchain și inteligență artificială.
VINERI: 21 mai, 17.30-18.30 (RO)
Customer Development cu Mircea Vadan
Mircea este implicat în diferite proiecte și comunități legate de ecosistemul de startup-uri din Europa de Est. La moment Mircea activează la Activize.Tech, companie axată pe consultanță pentru corporații, startup-uri, acceleratoare și fonduri VC. El lucrează cu echipe de startup-uri pe diverse teme, precum: validarea ideilor, modelarea produselor, strategie de lansare pe piață, găsirea investițiilor etc. În sectorul de software, face parte din TechMatch.
SÂMBĂTĂ: 22 mai, 10.00-11.00 (RO)
Pitching and Pitch Deck alături de Christoph Sollich
Christoph Sollich cunoscut și cu numele „The Pitch Doctor” este unul din speakerii din cadrul Hackathon: Inovație pentru munca la distanță.
În ultimii nouă ani, el a ajutat mai mult de 2 000 de startup-uri și intraprenori corporativi să îmbunătățească modul în care aceștia lucrează, fiind mentor în numeroase acceleratoare, incubatoare și laboratoare corporative de risc.
Christoph este, de asemenea, primul, singurul și cel mai bun „Startup Comediant” din lume. El ține discursuri amuzante despre diferite subiecte din domeniul antreprenoriatului la conferințe din întreaga lume, precum TOA, SXSW, Bits + Pretzels, TechBBQ.
SÂMBĂTĂ: 22 mai, 16.00-17.00 (EN)
De asemenea, participanții hackathon-ului vor avea posibilitatea să facă ore de mentorat cu antreprenori precum: Dmitri Voloshin, Fondatorul Simpals; Olesea Furtună, GEN Acting Manager & President; Vitalie Eșanu, CTO Privesc.Eu, CTO VoteMe.App ș.a.
Cele mai bune idei vor fi premiate. Fii eroină sau erou fără birou și înscrie-te în hackathon în formularul de AICI.
Vă puteți înregistra până pe 20 mai.
Hackathonul „Catalyst” este organizat de Dreamups, partener general Orange Moldova și face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021 realizată cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill” implementat de ATIC.